Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Balyoz davasında darbeci olarak yargılanan en genç subaydı. Mahkeme 13 yıl dört ay hapis cezasına çarptırdı. İki yıl Hasdal Askeri Cezaevi’nde yattı. Yarbay Özgür Ecevit Taşcı tahliye olur olmaz, Kosova’da görevlendirildi. Şimdi ise Bingöl’de. Bu haberi okuyunca aklıma, ‘Savaşçı’ dizisindeki Albay Halil İbrahim Kopuz geldi. Üç ‘özel birlik’ dizisindeki tek Balyoz davasından mağdur asker karakteri.

İlk bölümde hapisten çıkarılıyor ve “Eski Tim’ i topla” emri veriliyor. Murat Serezli’ye sordum şu yanıtı verdi: “Evet gerçekten içerik haliyle benim karakterimle örtüşüyor gibi. Hazırlıklarımız sırasında herhangi bir gerçek kişinin dizimizdeki yansıması olduğum yönünde bir bilgi verilmedi. Belki yazarımız Süleyman Bey (Süleyman Çobanoğlu) haberdeki kişi ya da benzer hikayesi olan bir başka üst düzey subayın hikayesinden feyz almış olabilir. O konuda da bir bilgim yok. Tahminimce aynı kaderi ve sonra görevlendirilmeyi paylaşan birden fazla kişi vardır, o yakın tarih sürecimizde. Bir başkası da olabileceği gibi, tamamen tahminle üretilebilecek de bir hikaye, çıkış noktası bu aslında.” Merak ettim dizi, 2012 yılında çekilmiş olsa senaryo nasıl olurdu?

TRT SPOR NEYİN PEŞİNDE KOŞTU?

Geçtiğimiz cumartesi Şampiyonlar Ligi maçlarının özeti vardı. Topluca izleyeyim dedim. Özetler de etliydi hani. Bir kalın çizgi belirdi, tüm kaleyi kaplıyordu. Bant yayını ve teknik hataya yordum. Tekrarı geldi. Bir değil, iki değil... Ev ahalisi uyandı, “Buzluyorlar bira reklamını” dedi. Meşhur markadır ve de şampiyonanın sponsoru olur kendileri. TRT Spor, anlaşılan özel ekip kurmuş, görüntülerin sağında ve solundaki biraları temizlemek için. Ama söyleyeyim arada kaçamak olmuş, şahsen gördüm.

Haberin Devamı

BİZİM ‘SURVIVOR’DA AYNISI OLURSA!

CBS’in yayınladığı Kamboçya’da çekilen ‘Survivor’da geçtiğimiz çarşamba günü olay vardı. Yayınlanan bölümde, yarışmacılardan ülkede tanınan eski bir haber spikeri olan Jeff Varner kardeşimiz konsey toplantısında yarışmacılardan birinin maskesini düşürdü. “O aslında bir transeksüeldir” dedi. Bu bölümün 10 ay önce çekildiğini ve transeksüel olduğu söylenen Zeke Smith’in bilgisi dahilinde yayınlandığı belirtildi. Tartışmalar başladı. CBS’in bu bölümü yayınlamaması gerektiğini söyleyenler ve bir transeksüel yarışmacının buraya katılmaya hakkı olduğunu belirtenler karşılıklı demeçler ve bildirilerle gündeme geldi. Smith ise bu vesileyle kendi hayatını anlatma fırsatını yakalamış oldu. Bilmem, bizim ‘Survivor’da olur mu?