Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Show TV’nin her bölüm sonrası olay olan, RTÜK’ün “Bitirin artık” dediği ‘Dünya Güzellerim’e ne olacak? Program, 20 Eylül’de bitecek. 13 bölümü çekilmişti. İkinci sezonda devam edecek mi? “Kesin bir şey yok. Olursa yine yaz dönemi olacak. Prodüksiyon çok büyük bir iş, tekrar bu ekiple olur mu, kesin bir şey yok” bilgisini aldım. Programın yönetmeni Mustafa Kotan’ın yeni bir proje için çalışmalara başladığını duydum.

‘DÜNYA GÜZELLERİM’ NE OLACAK

Kimi, “Bülent Ersoy karizmayı çizdirdi” diye konuştu, kimi de “Ne rezil bir program” dedi. Bir şekilde izlendi. Mesela ev ahalisi her hafta biraz izlemeden başka kanala geçmedi.

Haberin Devamı

Yeni dekoruyla sezona giriyor

‘Kim Milyoner Olmak İster’ sezona yarışmacı Çağdaş İrfan Yıldırım’ın
1 Milyon TL’lik sorusuyla başlıyor. Bazı değişiklikler var. Altı sezondur aynı
stüdyodan yayınlanan yarışma, farklı bir tasarımla seyircinin karşısına çıkacak. Yayın tarihi henüz netleşmedi. Söylenen, bu ayın 20’sinden sonra ekranda olacağı. Yarışmacı yakınları ve hikayeleri ön plana çıkıyor. Yarışmacılar kadar yakınlarının da ilginç hikayelerinin olması gerekiyor anlaşılan. Bizde hikaye eşittir gözyaşı oluyor. ‘Kim Milyoner Olmak İster’ de bu kafileye dahil olacak mı, göreceğiz.

Ukrayna rejisi dağıttı

Ukrayna-Türkiye maçında, Ukrayna rejisi özellikle son dakikalar iyice dağıttı. Tekrar
pozisyonlardan, tribünleri göstermekten maçın gidişatını unuttu. Mesela 80’inci dakikada, kamera önce Emre Mor’u gösterdi, gözleri yaşlı. Oradan tribünlere geçti. Yetmedi, Ukrayna yedek kulübesini gösterdi. O sırada maç oynanıyor. Psikolojik olarak “Maç bitti kardeşim. Ben işin gırgırına bakarım” havalarındaydılar.

Milli takımı izliyor muyuz?

Ukrayna-Türkiye maçının izlenme oranları; totalde yüzde 9.71, AB’de yüzde 8.88... Bugüne kadar oynadığımız karşılaşmaların izlenme ortalaması total izleyicide yüzde
11 civarında, AB’de ise yüzde12’ye yakın. En çok izlenen maç, Konya’da oynadığımız Türkiye-Ukrayna maçı olmuş; total 13.7, AB 14.51. Yüzde 15’lerin üzerini İzlanda-Türkiye maçında AB yüzde 16.06’yla görmüş.

Haberin Devamı

2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının izlenme oranlarına baktım. Kazakistan-Türkiye maçı izlenmemiş. (Ortalama yüzde 5) Onun dışında total ortalama, yüzde 12 AB ortalama ise, yüzde 15’i yakalıyor. Peki neden bu düşüş? Ya maç bayrama denk geldi, ya kanal maçlar için ilgi alanı değil, (TRT’de yayınlansaydı daha yüksek olabilir miydi?) ya da imajı yıpranmış bir milli takımı vatandaş izlemek istemiyor.Reytingler de takıma inanmıyor.