Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Önce bir ‘kola’ krizi yaşandı, ardından büyük çapta bir ‘Heineken’ krizi EURO 2020’de. “60 yıllık Avrupa Şampiyonası’nın en çok konuşulacak turnuvası” diyenler de var. Maçların yanı sıra asıl ‘ideolojik’ halleri ile. Irkıçılığa karşı, dizlerinin üstünde durma maç başlamadan önce. ‘Black Lives Matter’ hareketine destek.

EURO 2020; VALLA ÇOK İDEOLOJİK

Black Lives Matter, ABD’de yaşayan Afro-Amerika kökenli halka karşı uygulanan şiddete ve ırkçılığa karşı kurulmuş sivil toplum hareketi. Buna karşı çıkanlar; “Bu hareket ihraç edilmiştir ABD’den. Bizde böyle bir durum yoktur. Biz ırkçılığa karşı duruşumuzu gösteriyoruz” dedi şu diz üstünde durma hareketine. Duran oldu, durmayan oldu. Macar ve Rus taraftarlar ısklıkladı bu hareketi mesela. Belirtmek lazım Avrupa Birliği’ndeki ‘ırkçı milliyetçi çatlak’ bu turnuvada kendini fazlasıyla gösterdi.

Haberin Devamı

Sonra ‘gökkuşağı’ durumu hasıl oldu. LGBT+ ile dayanışma. Bayern Münih’te oynayan Alman kaleci Manuel Neuer, gökkuşağı renkli pazubent ile çıktı. Macarlar’ın ‘Carpathian Brigade’ taraftar grubu hayli kalabalık gelmişler, LGBT karşıtı sloganlar ile dikkat çekti!

Salgın bitti mi?

Ev ahalisi, “Bazı maçların tribünleri tıka basa doluydu tedbir yok” dedi. Rusya’dan dönen Fin taraftarlarından 300 kişide Kovid-19 tespit edildi. Çeyrek Final maçının oynanacağı St. Petersburg, salgının yoğun olduğu bir şehir. UEFA geri adım atmıyor. İsviçreli ve İspanyol taraftarlar bakalım ne yapacak?

GÖKKUŞAĞI EŞLİĞİNDE MAÇLAR

Birçok marka ‘gökkuşağı’ renklerini reklamlarda kullanıyor, izlerken görüyoruz. Mesela Vosvoslar! Binmeyiz bu arabalara! Biralı, gökkuşaklı maçlar. Artık ne yapacaksın, buzlasan olmuyor! Sanırım Turgay Demirel ile Emre Bol bundan böyle izlemezler maçları...