Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İsrail’de gerçekleşen 2019 Eurovision Şarkı Yarışması ‘siyasi mesajlar’la sona erdi. Tersi kaçınılmazdı. Hani biri yapmasa, öteki yapacaktı gibi bir durum bekleniyordu. İzlandalı heavy metal grubu Hatari sonuçların açıklanmasını beklediği köşesinde Filistin bayraklarını açtı. Salondan ıslıklar yükseldi. Sunucu Bar Rafaeli, “Burada siyaset yok” diye anons yaptı. İsrail’in içinde Filistin bayrağı taşımak, göstermek hiç hoş karşılanmıyor (!) Hele canlı yayında Tel-Aviv’de... Tabii bir de Madonna’nın durumu var. Dansçılarının ‘İsrail ve Filistin bayrakları’ sırtlarında yer alması, tam bir ters köşe oldu. Yarışmayı düzenleyenler her iki durumu da eleştirdiler. Madonna’yla ilgili “Provada böyle bir durum yoktu. Yarışma siyaset dışıdır. Bu durumdan Madonna bilgilendirilmiştir” açıklamasını yaptılar. İzlandalı grupla ilgili ise “Yarışmanın kurallarını aykırı bir durum” yorumunu yaptılar. ‘Sonuçların yarışma yönetimi tarafından konuşulacağı’ belirtildi.
Yayını niye kesmediniz?
İsrail Kültür Bakanı Miri Regev de yarışmayı yayınlayan İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’ı da eleştirdi. “Niye yayını kesmediniz?” diye sordu. Hem Madonna hem de İzlandalı grup için, “Bu bir hata. Siyaset ile kültürel bir yarışma karıştırılmamalıydı” dedi. Ama asıl hikaye Madonna’nın İsrail’e gelişi için ödenen para ve sözlerdi!
Parayı ödeyen milyarder bekliyor muydu?
Madonna’yı Eurovision’a iki şarkı söylemesi için getiren Kanada’da yaşayan İsrailli milyarder Sylvan Adams oldu. 135 kişilik ekibiyle gelen Madonna’ya verilen paranın 1.25 milyon dolar olduğu yazıldı. “Bu konserin İsrail’in imajında bir iyileşme sağlayacağını” söylemişti iş insanı kendisiyle yapılan bir söyleşide. Madonna’nın bu çıkışı sonrası ne düşünmüştür bilemeyiz!