Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ezber bozan bir haber bülteni
FOX ana haber bülteni 21.30’da başlıyor. Yeni yayın döneminde bu anlamda iddialı bir giriş yaptı. Ortada ana haber bülteni yok. Haberleri çekip çeviren, bir nevi televizyon şovuna dönüştüren bir Fatih Portakal var. Zaten açılışta şu cümleyle işi özetledi Portakal; “Alışık olunmayan bir saat. Ama bizim mamulümüz iyi, haberimiz kaliteli”.
Haberin manavdaki meyve olmadığını Fatih Portakal da biliyor. Çok izlenme mücadelesi olunca durum pazarlamaya dönüyor, pazarlama olunca da tanıtım böyle yapılıyor. Bu bir haber bülteni değil. İzleyen, haberlerin malzeme olarak bir araya gelip Fatih Portakal’ın maharetiyle yeniden yoğrulup bizlere sunulduğu görecektir. Haber bir şov halini alıyor. Zaten 21.30’da aynen “19.00 haberleri” gibi bir sunum beklemek de anlamsız olur. “Çalar Saat” programının gece hali de denebilir. İzlenir mi? “O da benim gibi düşünüyor” merakı olan bir toplumuz. “İşte bak o da söylüyor derdimize derman oluyor” hissiyatı yüksektir bizde. Onun için özellikle o saat dilimi içinde açık olan televizyonlarda kemik bir kitlesi olacağı kesin. Diziler var o saatte diyeceksiniz. Onlar da biliyor dizilerin olduğunu. “Ezber bozmak” diye bir laf türemiştir bizde. İşte al sana ezber bozan.

Ezber bozan bir haber bülteni
DİKKAT BÜLENT ERSOY TRT’DE!

TRT Müzik yeni programı “Neşe-i Muhabbet” başlıyor. Gökhan Sezen sunuyor açılış Bülent Ersoy ile. Merak edilen Bülent Ersoy’un kıyafeti tabii ki. “Özel’ kanal”la “devlet” kanalı kıyafetleri ayrı ayrı dolapta duruyordur. Yine “Ersoy muhafazakâr giyindi” diye haberler yapılır. Bir de Ersoy’un esprileri merak ediliyor.
2008 TRT’de katıldığı “Akşam Sefası” programında TRT sanatçısı Nusret Yılmaz’ı çok beğenmiş ve; “Güzel adam ama TRT... Başka bir kanalda buluşuruz inşallah. TRT’nin çatısı altında son derece dikkatli olmaya mecburuz. Sayın genel müdür... Zahid Akman orada daha uyumamıştır. Olamaz, ama Star’da ben onu nasıl olsa hallederim Allah’ın izniyle...” diyerek düşüncelerini ifade etmişti. Program bu akşam 22.30’da TRT Müzik’te.

LİG TV MAÇLARINDA KESİNTİLER; BU BİR TESADÜF MÜ?
Önce Kayserispor-Elazığspor maçında epey bir kesinti oldu. Ardından Beşiktaş-Gaziantepspor maçında... Arka arkaya gelince “Bu ne tesadüf?” diye sordum. Lig TV’den Kayseri’deki durumu “yoğun hava muhalefeti” olarak açıkladı. Beşiktaş maçı ile ilgili “Teknik bir nedenden ötürü kısa süreli kesinti yaşanmış. yapılan müdahale sonrasında canlı yayın kaldığı yerden devam etmiştir” açıklaması geldi. Şimdi bütün gözler Lig TV’de olacak...

DEMİREL’İN CİPSİ BUZLANDI
CNN Türk’te “Bir Zamanlar Haberler”de Süleyman Demirel’in 90’lı yıllardaki açılışları üzerine bir bölüm. Sayısı belli değil bir oraya bir buraya koşturuyor Demirel. Bir ara soluklanıp bir şeyler atıştırmak istiyor. Elinde bir cips var. Reklama gireceği için buzlanmış. RTÜK bu görüntüyü buzlanmasa, CNN Türk’e ceza verebilir miydi? “Sayın Demirel elindeki cips ile gizli reklam yapmıştır”diyebilir mi? Keşke buzlamasalardı. Ne güzel tartışma konusu çıkardı. Belki de bu vesileyle böyle anlamsız durumların sonu gelmiş olurdu.