Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

‘Çarpışma’ dizisinin son bölümünün final sahnesinde, Zeynep’e kızını kurtarması için tek yol veren Veli, Zeynep’ten Galip’i öldürmesini istiyor. Zeynep, gözyaşları içinde tetiğe basıyor. Peki Galip ölecek mi? Kulağıma gelen, İsmail Demirci’nin (Galip) dizi anlaşması yedi bölüm üzerindenmiş. Yani yeni bölümde Galip ölmüş olacak.

YAMAÇ’IN VURULMASI NE ANLAMA GELİYOR?
Uzun bir dizi arası olunca, son bölümler ‘sürprizli’ bir şekilde bitirildi. Onlardan biri ‘Çukur’... Yamaç vuruldu. Şimdi ne olacak? Bir ipucu, belki dizinin geleceğiyle ilgili olabilir. Söylenenler şöyle: “Her an herkes ölebilir. Oyuncular ve karakterleri çok güçlü. Fakat bir karater tıkanıyorsa, onu da sürüklemenin bir anlamı kalmıyor. Gidişat bu anlamda sürprizleri beraberinde getirecek.” Ucu açık bir mesaj... Dizinin her karakteri bizlere veda edebilir. Diziyi götürecek oyuncular da yeteri kadar mevcut, özetle söylenen bu.

ARABİSTAN’DAN TÜRK DİZİLERİNE YEŞİL IŞIK
Star TV’de yayınlanan ‘İstanbullu Gelin’in ‘Arap versiyonu’ MBC kanalı için çekilmeye başlandı. Kamera arkası Türklerden oluşuyor. Diziyi, 03 kanalı çekiyor. 03 kanalının MBC’yle özel bir bağı var. Çünkü bu medya kuruluşunun ortağı. MBC kanalı Orta Doğu’nun en çok izlenen kanallarına sahip. Türk dizilerinin dünyaya açılmasının kapısını da açan kanal diyelim, ‘Gümüş’le... Birden MBC kanalı, Türk dizilerini yayınlamama kararı almıştı. Gerekçeyi, ‘Kendi dizilerine yatırım’ olarak göstermişti. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın operasyonu olduğu yazıldı, çizildi. Altında Türkiye’yle ilişkilerin keyifsiz olması yatıyordu. Şimdi bir Türk dizisinin ‘Arap versiyonu’ MBC kanalında. Türk dizilerine yeniden ‘yeşil ışık’ yakıldığı anlamına gelebilir mi? Çünkü, anlaşılan kanalın böyle ‘stratejik’ kararlarının Suudi yönetiminden habersiz yapılması mümkün görülmüyor. Eh, şu sıralar nispeten Türkiye’yle buzlar erimiş gibi görülüyor. Bu projeye bir de bu açından bakmakta fayda var diye düşündüm.