Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz ayın ekran karnesini inceledim. Kanallarda ilk beş şöyle: ATV birinci. (Bin 355 haber) Kanal D, Show TV, Star TV ve FOX onu takip ediyor. TRT Spor, sürprizle altıncı olmuş. Gündüz kuşağında ise Müge Anlı, açık ara birinci. (154 haber) İkinci olan Seda Sayan, ne yapıp edip kendinden bahsettiriyor. (51 haber) Sürpriz bir isim Zahide Yetiş, çaktırmadan kendinden söz ettirmesini bilmiş. (23 haber) Yarışmalarda ‘Survivor’, beklendiği üzere en çok konuşulan program olmuş. (171 haber) Bir sürpriz de üçüncü olan ‘Gelin Evi’nden geliyor. (34 haber)

Haberin Devamı

En çok konuşulan dizi

‘Sen Anlat Karadeniz’, en çok konuşulan dizi. (213 haber) Onu, ‘Vartolu ne oldu?’, ‘İdris Baba ne yaptı?’ haberleriyle ‘Çukur’ takip ediyor. (159 haber) Üçüncü ise, ‘Vatanım Sensin’. (136 haber) (Kaynak: Interpress Ajansı)

KIŞ OLİMPİYATLARI BİZDE NASIL İZLENDİ?

Eurosport bünyesindeki Discovery, 2018 ile 2024 yılları arasında olimpiyatların yayın hakkını 1 milyon 300 bin euro’ya almıştı. İlk sınav Güney Kore PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları’nda oldu. “Oyunlar, 212 milyon kişi tarafından izlendi” açıklaması yapıldı. Kuzey ülkeleri ve Almanya, olimpiyatların müdavimi olmuş. Yarışmaların iddialı ülkeleri... İsveç’teki Kanal 5, kadınlar skiathlon yarışlarını yüzde 73 gibi yüksek bir reytingle izlemiş. Norveçliler, Sprint Biatlon finalini Norvege kanalından 3 milyon kişi izlemiş. Bizde durum nedir?

Kapanış TRT’den takip edildi

TRT Spor’dan verileri aldım. Tüm izleyicide 343 bin kişi izlemiş. TRT Spor, “Yarışmalar 04.00 ile 07.45 arasında gerçekleşti. Buna rağmen azımsanmayacak bir izleyici oldu” dedi. TRT, 100 saatlik bir yayın yaptı. Snowboard yarışları en çok ilgi görenlerden olmuş; 744 bin 627 kişi (yüzde 0.13) kişi izlemiş. Buz pateninde erkeklerin yarışı, çiftlere göre daha fazla izlenmiş; 400 bin kişi civarında. “Kapanış yayını, saat 14.00’te yapıldı, izlenme oranı arttı” dediler. Kapanışı 1 milyon 202 bin kişi izlemiş (yüzde 0.21). “TRT olarak büyük emek sarf ettik. Güney Kore bizlere görsel bir ziyafet çekti diyebiliriz. Geri dönüş olarak ciddi anlamda bir ilginin olduğunu gördük” dedi TRT Spor cephesi...