Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gezi üzerine belgeseller, şarkılar yapıldı. “Filmi ne zaman çekilecek?” diye hep konuşuldu. Somut adımı atan ve bu konuda çalışmalara başlayan isim Mustafa Altıoklar oldu.
Halk TV’de ‘Zamanın Ruhu’ programında açıkladı ayrıntıları. Senaryoyu, Gezi’nin ilk günlerinden itibaren oluşturmuş yönetmen. “Revirde çalışırken yaşadıklarımı not aldım” dedi. Bir de Gezi protestolarına katılanların anılarından yararlanmayı düşünüyor Altıoklar.

FON OLUŞTURUYORUZ

Peki film ne zaman çekilecek?
“Ne zaman para bulursak” dedi Altıoklar. “Bir yıldır birtakım teklifler geldi, ben direndim. Birçok oyuncu arkadaşım gönüllü olarak oynayacak. Kamera arkası, ışıkçı, görüntü yönetmenleri arkadaşlarımız hazırız dedi. Ama kaçınılmaz harcamalar var” diyen Altıoklar bu konuda ‘İstanbul Kanatlarımın Altında’ filminin yapımcısı Nida Karabol ile bir fon çalışması yaptıklarını söyledi. Altıoklar sözlerini şöyle tamamladı:
“Gönüllülerin katkıda bulundukları bir fon. 1-2 gün içinde ayrıntıları açıklayacağız. Gönüllerden ne kopuyorsa bu fonda birikecek ve filmin çekimi için gerekli finansman sağlanacak.”

Haberin Devamı

FIRSATÇI KANALLAR

Dünya Kupası başlayacak. Ekipler hazırlık maçlarında. Yayın hakları ucuz. Marka takımların maçları, fırsat bu fırsat yayınlanır. Hem de taze ürün izlettirmiş olursunuz.
Kanaltürk silme film gösteriyor akşam olunca. Nefes payı oluyor, dün Brezilya-Panama, bugün İngiltere-Ekvador cuma günü de Brezilya-Sırbistan maçları.
Bir başka kanal Samanyolu Haber. Doğa belgesellerinden başka ‘heyecan verici’ yapımı yok. Bir de son ‘paralel-dikey’ mücadelesinde ‘taraf’ olarak ne diyorlar diye merak uyandırmış olabilir.
Bugün Hollanda-Galler maçını yayınlıyor. Keyifli, görüntü kalitesi yüksek maç seyretmek isteyenler için tatmin edici bir durum söz konusu değil. Belirteyim.

KÖTÜ YAYININ MAZERETİ YOK

Show TV’de, ABD-Türkiye maçını izlerken, “Bu görüntüler bizi 80’li yıllara götürdü” dedik.
Toplanıp evlerde kalabalık izlenen Dünya Kupası maç günlerinden bir örnek gibiydi. Bir dip not olarak belirttim; bu devirde artık “ABD’den canlı yayın, mesafe uzak” gerekçesi geçerli olamaz!

Haberin Devamı

AĞLATAN DANS

Sanırım çok konuşulacak; ‘Ağlatan Dans’ dizisi. Yapımcı Yasemin Nak, diziyle ilgili verdiği röportajda şunları söylemiş:
“Biz sürgün halk olarak hep özlemle yaşadık.Yıllardır TV kanallarında müziğimiz çalınca birbirimize haber verdik, mutlu olduk. Benim aile büyüklerim, akrabalarım projeyi duydukları günden beri sevinçli, gözleri yaşla doldu. Şu an tüm Çerkezler’in yüksek beklentisi, omuzlarımdaki yükü bin kat artırdı (...) Eğer bunu yapamazsam 4 yıldır kanalların iddiası olan ‘bir çerkez dizisi tutmaz’ savı doğrulanmış olacak. Bütün finansal akışımı bu işe yatırırken amacım, tüm Çerkezler’i kendi ailem gibi mutlu etmekti. Piyasa ile yarışa giriyoruz, başaralım ki bizden sonra iş yapacak gençlerimizin önü açılsın, Çerkez kültürüne yatırımlar başlasın.”
Bıçak sırtı bir dizi ‘Ağlatan Dans’. Bu akşam Show TV’de başlıyor.
Çerkezler arasında tartışma da yaratabilir. Ya da onlar çok sever, genel seyirci nezninde karşılığı olmaz. Bunu zaman gösterecek.
Fragmandan anlaşılan ‘hesaplaşmaların’ yoğun olduğu bir dizi bizi bekliyor.