Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sesleri, tipleri, giyimleri, bakışları, lafları, giysileri, dövmeleri, kaşları ve saçları... ‘Kısmetse Olur’dan başlayıp; ‘Gardırop Savaşları’na, oradan ‘Evleneceksen Gel’e uzayıp, ‘benim bilmeyip eşimin bileceği’ bir dünyanın içine girdikbu yetmezmiş gibi, ‘Aşk Kafe’ ve ‘Gelinim Sensin’ diye yeni mecralara doğru yola çıkan, araya da şimdilerde ‘Göz6’yı katan bir öğleden sonra ekranı var. Hangi çok izlenen kanalı açsan kalıp bu.

Mahallenin güzel kızı, karşı komşunun yakışıklı oğlu, minibüsteki teyze, su parası kuyruğundaki amca için şöhretin kapıları envaiçeşit. Biz de bu istek ve çabaları izleyerek onları ödüllendiriyoruz. Hangisinin bu yolda kabiliyetli, iyi poz yapan, arkadaşını kazıklayan, ağzı kalabalık olduğunu anlamak ve yorumlamak bize düşüyor.

Haberin Devamı

Ekrana bakınca, bütün öğleden sonra izlediklerimizle haber bültenlerinde anlatılanlar arasında nasıl da bir uçurum mevcut.

“Amaan takma işte hepsi gerçek. Sen kafana takma, izlemeye devam et” diyeceklerdir. İzliyoruz zaten.

Yeni yayın dönemi gündüz kuşağında ne yenilik var diye baktığımda, karşıma çıkan listeyi görünce irkildim!

MAKSİM GORKİ VE ÜMMİYE TEYZE

Ümmiye Koçak... O da tanınıyor. Cips reklamıyla değil, Adana Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’yla...

11 tiyatro oyunu yazdı.

Yaklaşık 500 kez sahneye çıktı ve oyunlarını, Türkiye’nin dört bir yanında 30 bine yakın kişi izledi. ‘Yün Bebek’ filmiyle New York Avrasya Film Festivali’nde sinema dalında, ‘En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı’ ödülünü aldı.

Ümmiye Teyze, Show TV’de ‘Nursel’in Mutfağı’nda zeytinyağlı karışık dolma yapıyordu. Bir yandan da hayatını değiştiren kitabın hikayesini anlatıyordu: “Tesadüfen Maksim Gorki’nin kitabını okudum evladım. Öğretmenimize aitti. ‘Masanın üzerinde kitap var, git getir bana’ dedi. Kitabın kapağındaki kadın aynı anama benziyordu. İçine baktım, bizim köyü anlatıyor. Yabancı isimler vardı. Okuldaki arkadaşlardan erkeklere erkeklerin adını kızlara kızların adını koydum. Saniyelik oldu bütün bunlar. Sonra bu kitabı bir gecede okudum. Sabahında okulda anlattım. Tam 60 - 70’li yıllardı”

Haberin Devamı

Yıl 2016 diyeceğim dilim varmıyor!

‘YAŞAMDAN DAKİKALAR’

Dün ATV’nin kuruluş yıl dönümünden yola çıkarak bir yazı yazdım. Hıncal Abi’den (Hıncal Uluç) bir bayram mesajı geldi: “Demek sana ATV’de ‘Yaşamdan Dakikalar’ı hiç izletememişiz”

Örnekler vermiştim kanalın geçmişindeki programlardan, atlamışım. Haklı bir tepkiydi. Bugün ne ATV’de ne de diğer kanallarda, bu kalitede bir yaşam - magazin - kültür programı var mı, yapılabilir mi?