Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Sefirin Kızı’, dünyada en çok paylaşılan dizi arasında üçüncü sırada yer almış’ diye bir haber... Orijinalini okudum. Evet doğru, ‘Sefirin Kızı’ dünyanın en çok konuşulanları aralık listesinde, ‘Social Wit List December’ üçüncü olarak, ilk üçteki tek Türk yapımı oldu. Ama eksik... Çünkü bu listede iki Türk yapımı daha var! Sekizinci sırada ‘Hekimoğlu’ ve Netflix’te yayınlanan ‘Atiye’, dokuzuncu sırada... Bu liste, ilk 10 olarak yayınlanıyor.
Ve bizden ortalama iki yapım, kesinlikle bu listede yer alıyor. Hatta ilk üç arasında mutlaka bir tane Türk dizisi oluyor.

Haberin Devamı

FARKLI KONUKLARI İZLEMEK

‘Haber kanallarındaki tartışma programlarının konukları kadrolu’ diyebiliriz. Hatta sınırlar kendi programlarıyla kalmıyor, yeni başlayan varsa oraya da gidiyorlar. Bir nevi ‘ekranda uzman tartışmacı’ diye bir iş kolu oldu! Bu durumda, aynı yüzler bir orada, bir burada ‘görüntü tekeli’ oluşturuyor. Bundan kaçış, bazı kanallarla mümkün. Onlardan biri KRT... Ev ahalisi, Prof. Korkut Boratav’ı görünce şaşırdı. Sürpriz oldu. Hocamızın yazıları okunur da ekranda görmemiz ‘çeşitli nedenlerden dolayı‘(!) mümkün olmuyordu.
Belirteyim, bu kadronun sağı solu yok, yani her iki taraftan seçiliyor!

KANAL D SEÇİMİ YERİNDE OLDU

Filenin Sultanları, olimpiyat biletini aldı. “Almanlar’a salonu dar etti” demek, yerinde olur. Son anda yapılan bir değişiklikle maç yayını, Kanal D’ye alındı. Doğru bir karardı. Önce, teve 2’de yayınlanacağı duyurulmuştu.
Böyle tarihi bir maçın daha az bilinen bir kanalda yayınlanmasını, bir önceki gün yazımda eleştirmiştim. Smart Spor bu maçları yayınlama yükümlülüğünü alarak, doğru olanı yaptı. Sonra saat farkıyla, kendi diğer anlaşma yayınlarıyla çakışma başladı (İspanya ligi maçları). Yine olağanüstü bir maç olan Türkiye-Polonya, teve2’ye kaydırıldı ve biraz kaynadı. Bu karşılaşma için de Kanal D tercihi yapılsaydı, işin rengi daha farklı olurdu.