Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hangi Marie

Nur Yerlitaş yarışmacı Ayşenur’un çantasını pek beğendi. Hangi döneme ait olduğu üzerine yorumlar yapıldı. “Bu çantayı eski madamlar Marie Therese (Maria Theresia) döneminde ellerine alırlardı. Marie Therese dönemi yok, Marie Antonette dönemi...” Malum Marie Antoinette’ın annesi de Marie Therese olur. Anasının mı, kızının mı dönemi bilemedik!

Hangi Marie

İstanbul’da konut haberi böyle anlatılır
Cüneyt Özdemir İstanbul’daki konut durumuyla ilgili haber yapmış. Bundan daha güzel ifade eden bir anlatım olabilir mi?

Haberin Devamı

Kadir İnanır’ın yasaklı filmi
Şirin Payzın’ın konuğuydu Kadir İnanır. “1980 sonrası tam 5 tane film yaptım” dedi. “Darbe filmini izlediniz mi?” diye sordu Payzın’a. Seyretmemiş... “Bekir Yıldız’ın romanından uyarlanmış filmdir. Çok başarılı bir filmdir ama yok seyredemiyorsunuz...” Evet bu film nerede? Bu haber üzerine bulan yayınlasın!

Dizilerin kaçak kat çıkan apartman hali
Jess Molho’nun 24’te keyifli bir sohbet programı var: “Ortaya Konuşalım.” Konuklardan biri yönetmen Uğur Yağcıoğlu, neden bizim dizilerin standardın üzerinde uzunlukta olduğunu şöyle anlattı: “Başka hangi ülkede restorana fazladan masa konur ya da binaya fazladan kat çıkılır...” Batıda izleyicinin bir diziye dayanma gücünün 43 dakika olduğu saptanmış. İşte bizim neden 90 dakika diziye dayandığımızı Uğur Bey muhteşem bir saptamayla anlatmış oldu.

Nurgül Yeşilçay reklamdaki gibi
“Paramparça” dizisinde Nurgül Yeşilçay’ın ‘Gülseren’ olarak mahalledeki yürüyüşü, Derimod’dakinin aynısının tıpkısı... ‘Gülseren’ öyle, reklamda böyle, ya sokakta nasıl?

Vitamini kesen bıçak
Emin Çapa’nın bir nevi “lüzumsuz bilgiler ansiklopedisi” tarzı programı “Dünyanın 1001 Hali”nden, vitamin ve bıçak ilişkisi üzerine; “Duyduğum en tuhaf en acayip bilimsel yönden batıl inanç, sebzeleri bıçakla kesersen vitamini öldürür. Vitamini kesen bıçağı bulursanız lütfen yollayın onu biz inceleyelim’...

Pidecide çalışan bu kıyafetleri nasıl alır?
“Şeref Meselesi”nde Derya, pidecide çalışıyor. Ev ahalisiyle diziyi izlerken “Kaç para alır bu pideciden, giydiği kıyafetlere bak” dediler. Diziler kızları alımlı gösteriyor işte ne var bunda! Belki pideci kıza tutulmuş, kıyak geçiyor!