Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TRT Haber kanalı kuruldu. Hurraaa gazeteciler orada. Kanalda bu akşam Nuriye Akman ile Rıdvan Memi’nin ‘Akılda Kalan’ adlı programları başlıyor. Tam karşıda şişmiş bir güvercin guruldayıp duruyor. Balkon penceresinin önünde yani. Yazarken aklım ona gitti.
Neyse, TRT 2’yi haber kanalı yaptılar. Köşe başlarını programyapan gazeteciler tuttu. Eleştirim, sayın Akman ve Sayın Memi ile ilgili değil. Genel olarak ben bu olaya gıcık oldum, durum budur. Efendim konukları Dinç Bilgin’miş. Şu sıralar pek revaçta. Basınımızın hali üzerine akılda kalan isimlerden biri. 28 Şubat’ta ne yaşandı herhalde yine onu anlatacak. (TRT HABER / 20.10)


BU ARŞİV, NASIL BİR ARŞİV?
Böyle iddialı isimlere sinir oluyorum: ‘Demokrasi Arşivi’. Sanki bütün demokrasinin arşivi onlarda. Bu akşam çete - mafya devlet ilişkisi konuşuluyor. Konuşulsun tabii ki. Bitmeden, tükenmeden, bıkmadan konuşulsun. Benim ömrüm yetmeyene kadar konuşulsun. Milliyet’ten Belma Akçura, Yeni Şafak’tan Abdülkadir Selvi ve Ecevit Kılıç var. (24 / 20.00)

KESEKAĞIDI VE PAKET
Biz çocukken kesekağıdı vardı, şişirip patlatınca Gülbahar Teyze olduğu yerde zıplardı. Bu da bizi çok güldürürdü. Şimdi bu kesekağıdı ciddi bir olay oldu. Çocukluk yıllarının haylazlığından çıkıp pakete dönüştü. O paketlerden biri de bu akşam ‘32. Gün’de tartışılıyor: Anayasa paketi. Mehmet Ali Birand anayasa hukukçularına soracak; “Eeee, efendim değişiklik paketi iddia edildiği gibi AKP’nin eee yargıyı eee ele geçirmesi mi eee?’... Bu soru sorulacak, metinde öyle yazıyor. Gülbahar Teyze ya, kese kağıdını şişirdim yine boooom! (Kanal D / 00.30)

HAYDİ GAZETECİLER EKRANA
AŞKA DA NEFRETE DE!
Şu aşkla nefretin girmediği dizi kaldı mı? Araya evlilik dışı doğan çocuklar da sos oluyor. Sonra bu aşkla nefret ve o çocuk, dizi tuttuğu kadar gidiyor. Şimdi yeni bir aşkla nefretin sırat köprüsü denen garip ip üzerinde gidip geldiği bir dizimiz daha başlyor: ‘Ateşe Yürümek’. Nisan ayında Star’da başlayacak, başrollerini Yavuz Bingöl ile Ahu Türkpençe üstleniyor. Haydi hep beraber, durmak yok yola devam.

YOK DEVENİN NALI
Ayy ayy... ‘Türkiye Dövme Sanatı’ ve ‘Dövme Sanatı’ kitaplarının sahibi Fatih Serdaroğlu program sunmaya başlamış ekranda. Uydu üzerinden yayın yapan Kanal 3 televizyonunda. Adı, ‘Devenininalı’. İşte bildiğimiz ‘Yok devenin nalı’ yani. Bir başkadır benim memleketim.

Haberin Devamı

WE ARE THE VAJİNİSMUS
Sen tut bu kadar kitap yaz, tahterevallinin ortasına oturan kızın kızlık zarının bozulup bozulmadığını yıllarca anlat. Sonra bir gün senden hesap sorsunlar. ATV’de ‘Deşifre’ prgramında Haydar Dümen ile ilgili şok iddialar varmış. İddia da şu: Dr. Dümen, vajinismus tedavisi olmak için kendisine müracaat eden çiftleri toplu halde seansa alıyor, cinsel ilişki sırasında hastalarına da nezaret ediyormuş. ‘Deşifre’yi arayan birçok hasta, benzer iddialarda bulunmuş. Geçtiğimiz hafta Haydar Bey iddialara cevap verdi, ama yeterli olmamış. Bu hafta daha geniş anlatacak. (ATV / 00.30)