Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Aşk ve Mavi’, ATV’nin yeni dizisi; Emrah karşımızda. Mavi, (Burcu Kıratlı) Ali’ye (Emrah) soruyor: “Sen yumurtanın neresini seversin?” Yanıt: “Sarısını”. Mavi de sarısını seviyor ve şöyle diyor: “Al işte biliyordum, biz anlaşamayacağız.” Ali, “Tamam, sarısını sen yersin, ben yemem o zaman.” Ali o kadar seviyor ve taviz veriyor yani. Mavi buna inanmayarak şöyle konuştu: “Annenin üzerine yemin et o zaman.” Ali, “Sen önce bir karım ol da bakarız sonra” diyor. Dizi böyle duygu yüklü diyaloglar üzerine kurulu. Tabii ki bu sözlerin üzerine Emrah bakışlarını unutmamak lazım!

Haberin Devamı

Kadın kayıtsız kalamaz

‘HELE BiR KARIM OL’

Toplumu derinden etkileyen dizi sözlerinden birine ‘Cesur ve Güzel’in fragmanında rastladık: “Hiçbir kadın kendini kurtaran adama kayıtsız kalamaz.”Erkeğin gücünü bundan daha güzel anlatan bir cümle olabilir mi?

İnsanlığın yeri!

‘Poyraz ve Karayel’in son bölümünde Poyraz, operasyon için yaşlılar evindeydi. Onların bulunduğu büyük salona girdi. Not almışım. “İnsanlığın yeri asla doldurulamayacak” diye bitirdi konuşmasını. Bugünlerde bizim oralarda insanlık ne çok üzüyor bizi!

Kovboy kanalı

Geçenlerde ev ahalisi olarak Salihli’ye aile gezmesine gittik. Bacanak, “Sabahları TVEM’de kovboy filmleri olur, kaçırmam” dedi. Kendisi emekli öğretmen. Kanal, ısrarla oynatıyor. Demek bir bildiği varmış.

15 yıldır soruyorlar

Öğrenci, “Hocam dövme yapmak haram mıdır?” diye sordu. Nihat Hatipoğlu ise “15 yıldır bu soru soruluyor bana” dedikten sonra yanıtladı. Toplumun sormaktan vazgeçmediği konu başlıkları vardır. Onlardan biri de kızlık zarıdır. Haydar Dümen söylemişti bir zamanlar. Sahi hocamız TV’de neden yok acaba?

Limon tabii düşecek

Kanal 7 haber bülteninde limonun fiyatının düştüğü söyleniyordu. Ev ahalisi: “Yahu limonun mevsimi, şaşıracak ne var bunda?” dedi. Hep yapıyorlar bunu!