Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ev ahalisinin dikkatini çekmiş, ‘Yargı’da Ilgaz (Kaan Urgancıoğlu) savcılık makamına arada bir gidiyor. Hatta Ceylin (Pınar Deniz) daha çok koltuğuna oturuyor.

“Bak Ceylin’in avukat olduğunu anlıyoruz da Ilgaz ne iş yapıyor belli değil. Dava versinler yeni. Devre dışı bıraktılar. Mesela Pars (Mehmet Yılmaz Ak) savcı rolünde çok başarılı. Bütün işler onun üstünde” dediler. En kısa zamanda Ilgaz’ı da savcılık makamına bekliyoruz.

‘Camdaki Kız’ ile uzun bir aradan sonra

Türk dizilerinin tanınmasını sağlayan Orta Doğu pazarı, uzun bir süredir neredeyse, “Tık yok” denecek durumda. Son zamanlarda hafiften kırılmaya başlanıyor. Bu pazarın önemli dijital platformlarından Orbit Showtime Birleşik Arap Emirlikleri merkezli, Kanal D’nin sevilen dizisi ‘Camdaki Kız’ın yayın hakkını aldı.

Haberin Devamı

‘Üç Kuruş’; bazen dağılıyor

Kartal (Uraz Kaygılaroğlu) ve Efe (Ekin Koç) sahneleri pek bir izlenir kıvamda. Dizinin unutulmazı İrfan asıl adı Ferhan (Diren Polatoğulları) olacak gibi.

Seri katilin geceleri pavyonda saz çalması ayrıntısı senaryonun çarpıcı hoşluklarından. Adnan Bey (Efe’nin babası) kongrede yaptığı konuşma sırasında Efe’nin sorduğu “Paranın her şeyi ve herkesi satın aldığı bir memlekette adalet kaça mal olur sizce?” gibi muhteşem bir sorudan sonra. “Sizin torpilinize ihtiyacım yok” göndermesi sorunun gücü ve kuvvetini azalttı. Bahsi geçen hayali bir ülke tabii ki.

Bir de onu takip gelen Leyla’nın, onu hayran hayran dinleyip sonra da salondan olaylı bir şekilde çıkarılması, eve ahalisinde “Yerli dizi numarası” olarak değerlendirildi. Böyle arada kaymalar olsa da bütünü içinde hikayesi olan bir dizi. Bu arada ev ahalisi müziğin fazlaca olmasında şikayetçi;

“Nefes aldırmıyor bir de gerilim diye yüksek tondan gidiyor” diyorlar.