Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Kulüp’ dizisinde iki oyuncuyu izledik; Salih Bademci ve Gökçe Bahadır... Aynı zaman dilimi içinde, bu iki oyuncunun oynadığı birden fazla dizisi var. Bir yanda bizdeki ‘yaz kış iş yapan oyuncu sistemi’ni gözler önüne seriyor. Öte yandan da farklı rollerde başarılı kompozisyonlar çiziyorlar. Bademci’yi aynı anda ‘Yalancı’ dizisinde bir psikopat cerrahta, ‘İlk ve Son’da (Blu TV işi) sağlıklı sevgiyi alamamış düşünceli, zarif, yenik ve kayıp bir adamda, ‘Kulüp’te neon ışıklarının yıldızı bir şarkıcıda izliyoruz. Bakın bu üç diziyi 2021 yılında çekmiş. Yukarıda sözünü ettiğim sistem. Her biri emek isteyen, yorucu ve iddialı roller.

Haberin Devamı

Bizim ev ahalisi pek sever

‘Ufak Tefek Cinayetler’de Oya rolünde bizim ev ahalisi kendisini pek bir sevdi. ‘Menajerimi Ara’da izledik sonra. Şimdi de ‘Evlilik Hakkında Her Şey’de kocasının aldatma halleriyle uğraşan avukat, ‘Kulüp’te de Matilda rolünde. Hani bu dizideki rolüyle ‘uluslararası bir başarı’nın sinyallerini vermiyor mu?

BBC YALAN HABERİN PEŞİNDE!

BBC yalan haberlerin peşinde... Bir ekip kurmuş gazetecilerden Hindistan’da. Ekibin işi, yalan haberleri bulmak, analiz etmek ve raporlamak. Yalan haberlerin neden sosyal medyada yayıldığını tespit etmek ve su yüzüne çıkarmak. Ve bir yerde sosyal medyada yayılmasını engellemek ve burada öncelik almak. Ekip yaptıkları araştırmaları bir bültenle kamuoyuna duyuracak. ‘Haberin aslı budur’ durumu. Vatandaşlar da ‘Bu haber yalan mı?’ diye bu bölüme ihbarda bulunabilecek, araştırılması yönünde...

Adı ‘BBC Global Disinformation’. Sosyal medya ile ‘klasik medya’nın karşı karşıya geldiği bir durum. Korkunç bilgi kirliliği mevcut sosyal medyada. Ama ‘klasik medya’nın da sakladığı, görmezden geldiği olayları sosyal medya yakalamıyor mu? Sadece haber bültenlerindeki içeriklerle ‘dünyadan haber aldığımızı’ zannetsek mesela nasıl olurdu?