Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Kiralık Aşk’ İtalya’da başladı. Bir süre dublajlı İtalyan dizisi izledik. Eski İtalyan evinin balkonunda vücut gösterisi yaptı Barış Arduç kardeşimiz. Neyse sonra ülkeye dönüş yaptılar!

Böyle deneyelim

Yeni bölüm özette “Renk, altı ay önce kalbini İzmir’de defnetmiş, kendini sadece işe vermiş” deniliyor. ATV’de ekrana gelen ‘Rengarenk’, yedi bölüm sonra final yaptı, ardından sanki devam ediyormuş gibi ‘Kaçın Kurası’ oldu. Ev ahalisi, “Tutana kadar dizi mi yapacaklar?” dedi.

Ne olacak çocukların hali?

“Dünyanın en ünlü çifti Angelina Jolie ile Brad Pitt boşanıyor. Altı çocuğun halinin ne olacağını Türkiye’nin en ünlü psikiyatrı Haydar Dümen yorumluyor. Cüneyt Özdemir’in ‘5N1K’ tanıtımından. Çocukların derdi bizi gerdi!

Ali Sami Yen’i istiyorum

NTV Spor’da Evren Göz’ün hazırladığı ‘Güzel Oyun’da Taffarel vardı. “Alışverişe giderken sağ tarafıma baktığımda kuleler yerine Ali Sami Yen’i görüyorum. Anılarımı görüyorum. İlk golü, ikinci golü görüyorum. Arabayı nereye park ediyorduk? Nerden giriyorduk? Şimdi ‘Arena’... Ayıp olmasın diye de spor kompleksinin önüne adını koydular. Taffarel’i izlerken içimden “Galatasaray bunu nasıl kabul edebildi?” dedim! Sadece Ali Sami Yen o kadar!

Haberin Devamı

‘Bu sene hangi yıldayız?’

FOX haberlerde ‘Felç nasıl anlaşılır?’ haberi ekrana geldi. İçerik ‘basit sorular yöneltmek.’ Denemeyi Yrd. Doç Dr. Selda Korkmaz yapıyor: “Hangi yıldayız bu sene?” Hasta rolündeki kardeşimiz şaşırıyor!

Dozaj, harekat, ateşkes

TRT Haber’de muhabir Bekir Özbek, Kilis’ten bildirdi: “Bayram atmosferine saygı olarak aynı zamanda ateşkes koşullarını daha iyi hissedebilmesi için ülkede harekatın dozajında düşüş olmuştu.”

KARE DONUNCA

Ekranda haberi cazip kılmak önemli. Bunun için muhabirler değişik yöntemler uyguluyor. Kanal D’den Damla Turgutlu Soybaş’ın, ‘Anneye devletten 823 TL yardım’ haberinde ekranda ‘silme uygulaması’ yapıyor. Anneler yarı zamanlı ne kadar çalışacak, süreleri yazıyor. Sonra ‘Şimdi şunları temizleyelim’ dediğinde rakamlar siliniyor. Muhabir yeni bilgiye geçiyor.