Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Komedi Türkiye’nin finalistlerini gördük. Birinci olan Tuğçe Karabayır TV8’in projesinde oynayacak. İkinci olan Beren Akyüz ve Sefa Hebipoğlu da mutlaka bir yerlerde kendilerini gösterecek. Pazarlama meselesi.
‘Üç Adam’ı ‘Üç istidatli genci’ nasıl pazarladılar? BKM, bu işin merkezi. Hepsi ‘ihya’ oldu. Reklamları tekellerine aldılar.
Ekranın büyük eksikliklerinden biri ‘komedyen’ olmaması... Bu anlamda şanslı kardeşlerimiz. Zihni Göktay usta, Ünal Yeter ve Bartu Küçükçağlayan’la Tuğçe kızımızın oynadığı oğlana kız bulma skecinde ev ahalisi “Okul müsameresi gibi” yorumunu yaptı.
Senaryo metninden mi yoksa heyecandan mı, hani araya doğaçlama mı kattı kızımız, bilemedim. “Ben çocuğumu nezih semtte Bebek’te yaptım” sözü farklı sözcüklerin eklenmesiyle iki defa tekrar edildi.
“Bizim malımız iyidir” (annesi oğlu için söylüyor) üzerine dönen cümleleri saymıyorum. Komedyen çıksın, komedi dizilerini kalitesi artsın niyetine bu yarışmanın devamını diliyorum.

Haberin Devamı

KULEYE ÇIKMAK İÇİN Mİ HABER YAPILDI?

Özay Erad Kanal D’nin kıdemli
muhabirlerinden. Gündelik yaşama dair haberleriyle tanınır. ‘1487 yıldır İstanbul’a Yukarıdan Bakıyor’ başlıklı Galata Kulesi haberini yapmış. Millet sıraya girmiş, kuleye çıkmak için...
Genç kızımız; “Keşke buraya daha önce çıksaydım” diyor. Ardından Erad:
“Keşke buraya daha önce çıksaydım diyenlerden biri de benim.
Aslında bu benim ayıbım. Yaklaşık 28 yıldır İstanbul’dayım bugün fark ediyorum, kaybettiğim o kadar çok şey varmış”
Hani bu vesileyle kuleye de çıkmış olduk!

KOMEDYEN  GELiYOR

BİZİM SOPHIA LOREN

‘Paramparça’da yeni sezon zamanı geldi. Nurgül Yeşilçay’dan hatırlatma fotoğrafları Cadde’deydi. Göğüs dekoltesini seviyor. Son fotoğrafına baktım “Ben Sophia Loren”im diyor. Kabına sığmayan bir kadın hali. Daha önce Sezen Aksu da söylemiş baktım. Şimdi tam da bu kadın. Dizide de mahallenin ‘baştan çıkaran ama yalnız, mücadeleci kadını’ halleri boşuna değil diye düşündüm.

YAZ DİZİLERİNİN FLAŞ İSMİ

Ev ahalisi kararını verdi, bu yaz ekrana gelen diziler içinde oyunculuğuyla dikkati çeken bir isimden bahsediyorlar; Tolga Sarıtaş. ‘Güneşin Kızları’nda
kendini aştığını söylüyorlar. Hal ve hareketleriyle babasının kopyası bir hal
alması (Haluk gibi psikopat) ve bunu çok içten yansıtmasını “oyunculuk başarısı
budur” diyerek örnekliyor.
Yani yeni kuşağın star adaylarından biri Tolga kardeşimiz. Hem yakışıklı, hem karizmatik hem de iyi oyuncu.