Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Birbirlerine ne çok yakıştılar!” diyoruz izlerken... “Ne hoş bir çift oldular” bir başka beğeni cümlesi oyuncular ile ilgili. Timuçin Esen, Okan Yalabık ve Ebru Özkan, son yıllarda ekrandaki ‘en uyumlu üçlü’ diyebilirim. Ev ahalisi “Bunlar setten çıktıklarında da böyledirler” diyor. Az rastlanır bir durum. Bunu sırrı nedir? Cevabı yok. Çünkü belki de dizi ve sinema dünyasının ulaşmak istediği en önemli başlıklardan biridir ‘uyumlu oyuncular’ listesi. Türkiye’den bu uyarlama dizide (Hekimoğlu) böyle bir durum ortaya çıktı.

Haberin Devamı

HOCAYI TELEVİZYON YORDU

Prof. Dr. Mehmet Ceylan, salgın günlerimizin en çok ekranda gördüğümüz yüzü... Hele salgın artışa geçince, daha sık görür olduk kendisini... Haftanın hemen hemen her günü ekranda hocamız. Bir de gün içinde çalışıyor, kendi işi var. Hepsi üst üste binince anlaşılan, vücut dayanamadı. CNN Türk’te katıldığı programda fenalaştı. Hocam geçmiş olsun.

YENİ DİZİ İZLEME YÖNTEMİ

Ev ahalisi dizilerin yeni bölümlerinin çok geç başladığını söylüyor. Haberler bitiyor, tak arkasından dizinin bir önceki bölüm tekrarı. Saat 21.00’i buluyor. Hatta 21.15’te başlayanı var. 1.5 saat ‘kesmeden’ yeni bölüm ekranda. Film gibi... Sonra reklam. Bizim ev ahalisinin pili bitiyor. Ama dizi bitmiyor ki.
23.45’e kadar gideni var. Haberlerden sonra yeni bölüm gelsin diye işkence oluyor. Kumanda elde, bir oraya, bir buraya gezinti. İzledikleri çok fazla dizi yok. “Atlamalı gidin. Bir hafta yeni bölümü izlemeyin. Bir sonrakinde iki bölüm birden. Ve bunu üç dizi için dönüşümlü yapın” dedim. Nasıl fikir ama!

BİZİM APARTMAN TELEVİZYON SEYRETMİYOR!

Oturduğumuz apartmanın ortak çanak anteni var. İki kutu mevcut bizde. Birinde yer alan bazı kanalları, göstermemeye başladı. Yetkili servis geldi çatıya çıktı. Sistemin yanlış ve çanak antenin bu kadar daire için yetersiz olduğunu söyledi. Yöneticiye bildirdik. Bizden başka şikayeti olan yokmuş. İki şık var, ya bu platforma abone değiller ya da televizyon izlemiyorlar!