Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

FOX yeni yayın döneminde gündüz kuşağını, ‘kaybolan ve cinayet çözen kuşak’ olarak hayli kalabalık tuttu. Üç benzer programı vardı. Önce Seda Akgül gitti, sonra Hande Ataizi... Yerlerine ne geldi? Dizilerin tekrarları. Sadece ‘Kaybolan Çiçekler’ kaldı, o da saatini değiştirdi.

Bir başka çözüm Kanal D’den geldi. Asuman Dabak ve Yasemin Bozkurt olmadı... Çözüm? ‘Magazin D’... Kemiksiz magazin... Maliyeti de düşük, eh arada bir göz atılır, dedikodu severiz durumu... Sonra ‘Arka Sokaklar’ klasik tekrar saati geliyor. Star TV’nin ‘Adını Sen Koy’ hâlâ direniyor. Bu da bir yöntem; ‘reytingler düşük’e bakmadan ekranda olup, göz aşinalığını sağlamak. Bir süre sonra varlığını kabul ettirirsin.

Haberin Devamı



‘HÜKÜMET KADIN’ KANALI SHOW TV

KÜRKÇÜ DÜKKANINA DÖNDÜK

Özel televizyon zamanında kanallarının kendileriyle özdeşleşen film tercihleri vardı. İzlenme oranları sıralamasında, kanalların kurtarıcısı olurlar. Mesela bir zamanlar Show TV, ‘Kemal Sunal filmleri’yle epey mutlu günler yaşadı. Sonra kanallar arasında bölüşüldü ama bir dönem bu kanalın tekelindeydi. Mesela ‘Polis Akademisi’ serisi Kanal D’nin vazgeçilmeziydi.

Sıkıştıkça bu filmler ekrana gelir ve günü kurtarırdı. Baktım bu hafta, aynı durum Show TV’de devam ediyor. Kanalın ‘iş yapan filmlerin listesinde’ , ‘Hükümet Kadın’ serisi var. Bu hafta ‘Hükümet Kadın’ perşembe günü ,‘Hükümet Kadın 2’ pazar günü yayınlanacak. Dizi yerine, ‘Hükümet Kadın’lar var.

SAVAŞ BİZİM ORALARDA ÖDÜLLER BATI’DA
1994 yılından bu yana savaş muhabirlerine verilen ödülün adı, Bayeux Calvados... Fransa’nın Normandiya bölgesinde bulunan Calvados ilinin yerleşim bölgelerinden biridir Bayeux... 24’üncüsü dağıtıldı. Televizyon, yazılı basın ve fotoğraf dallarında katılım olmuş. Hepsi son bir yılın ve hepsi de Musul savaşıyla ilgili. ‘Musul’ kameramanı Olivier Sarbil imzalı. Altı ay boyunca tercüman kullanmadan Irak Özel Kuvvetleri’yle Musul’un mahalle mahalle alınışını izledi ve çekti. Savaş bizim oralarda oluyor. Peki bizim savaş muhabirlerimiz yok mu, bizden böyle işler çıkmıyor mu? Savaşın tarafı Batı, filmini çeken de Batı... Önemli bütün belgesel-film yarışmalarının baş köşesinde ‘Suriye’ var. Ödüller yine Batılı belgeselcilere gidiyor.