Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Star’da yeni bir dizi başladı:?‘Maskeli Balo’... Zeynep, yurtdışında Yale Üniversitesi’ni bitirmiş. Zaten aşağısı kurtarmaz! Baba malum ülkenin tanınmış isimlerinden. Belki başbakanlığa kadar gidecek Ali Cemal Yaşar. Ama kızımız idealist, illa Yaman Tekin’in yanında asistan olacak. Yaman Tekin önemli bir siyaset bilimi hocası. Hatta Zeynep ‘arabasına neden bomba konulmadığını’ merak ediyor!
Bu arada Yaman Bey’in eşi Meral cevval gazeteci (kime benziyor diye düşündüm ne Ayşe Arman, ne Ayşe Özyılmazel!). Hikaye, Mehmet ile Zeynep arasında geçiyor. ‘Liberal sol’ eğilimi olduğunu zannettiğim Mehmet, bilmeden Zeynep’in babasına verip veriştiriyor.
Nefretten doğan aşkın ilk filizleri yani. Ama babanın iş ortağının oğlu Bekir, küçük yaşlardan beri kafayı Zeynep’e takmış. Belli ki bela buradan çıkacak. Anlıyoruz ki Mehmet’e Gökçe fena asılıyor. Ama Mehmet çözümü bulmuş; ‘biz arkadaşız’ olayının felsefesini anlatıp vınlıyor! Maskeler düşmüş zaten.

MASKESİZ BALO


DERSİMİZ MEDENİYET
‘Arka Sıradakiler’ biraz ‘sevgili öğretmenim’ havasında. Öğretmen para pul bilmez asi çocukları eğitir. Kemal Öğretmen bir nevi Sydney Poitier sanki. Çocuklar ‘varoş kolejli’ şeklinde. Baştan beri öyle oldu. Topluma örnek mesajlar da veriyor dizimiz. Kemal Öğretmen ‘medeni insan kimdir?’ konusunu bu hafta işledi bizlere. Öğrendik ki medeni insan kafasına taş atsalar da bunu sorgulayan ve sakin bir şekilde “Neden taş attınız?” diyendir.


ÇOK GÜZEL HAREKETLER
BKM?Mutfak’ın skeçleri bu hafta süperdi. ‘Yatırbank’ ve ‘Son Düdük’ genç hikaye yazan arkadaşların yeteneklerini gösterdiği iki örnek oldu. Çünkü bazen “Espri bulduk, dibine vuralım” diyorlar. Bankaların bizi nasıl sevdiğini (!) basit bir şekilde anlattılar.

Haberin Devamı

MASKESİZ BALO



ERMAN HOCA MALİ MÜŞAVİR OLDU
Erman Hoca genelde cart renkleri seven biri. Giysilerini insanın gözüne gözüne sokar. Bu hafta kül rengi gibi geldi bana, yelekli bir takım giymişti. Tam kalıp yani. Sesi kıs, maliye uzmanı ya da hesap uzmanı bilgi veriyor zannedersiniz. Belki nikah kıydı oradan geldi. Ama yani özel bir durum olduğu anlaşılıyordu.

ATV, DİZİLERDE DENEME YANILMA YÖNTEMİNE DEVAM EDİYOR
Yeni bir dizinin tanıtımı yapılıyor ATV’de, adı verilmeden. ‘Binbir Gece’nin yapımcı yönetmen ve müzisyeni, yani TMC, Kudret Sabancı ve Kıraç yeni bir diziyle karşımıza gelecek. ‘Binbir Gece’yi tutturanlar bu diziyle ATV’yi kurtaracak anlaşılan!