Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Meryem’ için, ev ahalisi “Senaryo iyi bir ağ kurmuş. Acaba yabancı mı?” diye sordu izlerken. Valla bildiler, ‘Kore uyarlaması’ bir dizi. Yakın zamanda piyasanın tanınmış ve tecrübeli iki ismiyle konuştum. “Senarist yetişmiyor, her hafta 160 sayfa yazmaktan kendilerini geliştirmeye ve yenilemeye fırsatları yok” dediler. Kanalların bu işe yatırım yapması gerektiğini de söylediler. Bizde ‘yatırım’ lafı pek sevilmez. Boşa harcanmış para olarak değerlendirilir. Siz bakmayın piyasada bu kadar senarist olduğuna... Onlar da haklı, kanal böyle istiyor, yapımcı bu şekilde yapıyor ve senarist de öyle yazıyor. ‘Meryem’ bir uyarlama. Altında benim yakından tanıdığım ve birlikte Milliyet’te uzun süre çalıştığım sevgili İlke Gürsoy’un da imzası var. Diğer isim Meryem Gültabak. İlk dizileri olarak görülüyor. Dediğim gibi ilk bölüm ev ahalisinin dikkatini çekti; “Konu ve karakterler arasında çatışmalar iyi ama fazlaca
avam sahneler var” diye not almışım, ev içindeki konuşmalardan...

Haberin Devamı

Ekip orta karar

‘Meryem’ başrolünü Ayça Ayşin Turan’a vermişler. ‘Karagül’ dizisiyle adını duyurmuştu. Kendisinin üzerinde duruluyor ve projeler yapılıyor. Furkan Andıç’ı ‘Umutsuz Ev Kadınları’nda beğenmiştim. ‘Tatlı İntikam’daki haliyle ‘başrol

‘MERYEM’İN ARDINDAN...
oyunculuğuna hazırlık’ dizisi olarak bizlere sunulmuştu. Şimdi bunu pekiştirmeye çalıştığı ‘Meryem’le gelmiş. Savaş karakterinde elinden geleni yapıyor. Ev ahalisi, ‘İnadına Aşk’ta komik kız halinden, Savaş’ı kaybetmemek için her türlü numara yapabilir hırslı kadın Derin rolünde Açelya Topaloğlu’nu başarılı buldu. “Farklı karakterleri oynayan oyuncu sayısı az dizilerimizde, kendisi bunu başarmış” diyerek gerekçeyi de sundu.

Konu, yağmurlu bir gecede yaşanan kazanın, üç insanın hayatını tamamen değiştirmesi. Sevdiği adam için işlemediği suçu üstlenen bir kadın Meryem, kariyer ve güç uğruna her şeyi yapabilecek Savcı Oktay (Cemal Toktaş), aşık olduğu kadını kaybettikten sonra intikam hırsıyla gözü kararan Savaş... Her rolün bir ‘Ne olacak bakalım?’ hikayesi var.

Haberin Devamı

Savcının gizli sevgilisi Beliz (Bestemsu Özdemir), Savaş’ın hırslı iş adamı babası Yurdakul (Uğur Çavuşoğlu) ve tüm numaraları çeviren karısı Tülin (Sema Öztürk)... Hikaye bol yani. Peki ne kadar gider? Amaç bir 13 bölüm bitirmek. Dizi bunu başarırsa, görevini yapmış hissedebiliriz.