Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘MUHTEŞEM İKİLİ’, YERLİ ‘KAYGISIZLAR’

'Muhteşem İkili'nin fragmanını ilk izlediğimde bende ‘Kaygısızlar’ı çağrıştırdı. Tony Curtis ve Roger Moore’un başrollerini paylaştıkları dizinin aksiyonun yanı sıra, kendine has bir mizah anlayışı vardı. TRT döneminin bu çok izlenen yapımı yıllar sonra sanki ‘Muhteşem İkili’ de İbrahim Çelikkol ve Kerem Bürsin’de vücut bulmuş. Özellikle ikinci fragmanda dizinin mizah yönü öne çıkıyor. Tartışmasız aksiyona en çok yakışan iki oyuncu seçilmiş. Bir de buna ‘komedi’ unsurunu inandırıcı yerleştirebilirlerse, Özge Gürel ve Öykü Karayel’le ortaya izlenesi bir iş çıkabilir. Şahsen Zafer Algöz sahneleri merak ediyorum. Yüksel (Zafer Algöz) organize şubenin müdürü olarak, Mert Barca (İbrahim Çelikkol) ile diyaloglarının şimdiden damga vuracağı görüşündeyim. Diziye, ‘Die Hard’ ‘Cehennem Silahları’ ya da ‘Tango ve Cash’ benzetmeleri de yapanlar var. Nedense ben yerli ‘Kaygısızlar’ olarak değerlendirdim.

Haberin Devamı

Kaç spor faaliyeti ekrana geliyor?

Fransa’da yayın yapan dokuz farklı gruba ait spor kanallarında bir yılda 70 spor faaliyetinin ekrana geldiği tespit edilmiş. Ben de merak ettim bu konuda geniş bir spor portföyü olan TRT Spor’a konuyu sordum. “Geçtiğimiz yıl TRT Spor olarak 29 branşın faaliyetlerini ekrana taşıdık” dediler. S Sports’a sordum. “Sayısını bilmiyoruz” yanıtını aldım ve 50’nin üzerinde olduğu yönünde bir tahminde bulundular.

‘MUHTEŞEM İKİLİ’, YERLİ ‘KAYGISIZLAR’

TV8, YERLİ FİLM TEKELİ KURDU

TV8 bu sezon gişede iş yapmış komedi ağırlıklı yerli filmlerden bir resmi geçit sunuyor. Tanıtımı vardı. ‘Arif v 216’, ‘Ailecek Şaşkınız’, ‘Mutluluk Zamanı’, ‘Kayhan’, ‘Kolonya Cumhuriyeti’, ‘Olanlar Oldu’, ‘Tatlım Tatlım’, ‘Deli Aşkı’, ‘Sonsuz Aşk’, ‘İstanbul Kırmızısı’ ve ‘Fırıldak Ailesi’...Tabii hemen belirtelim, özellikle komedilerde ‘biip’ler olacak ve içkiler buzlanacak!