Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ bitiyor. Uçankuş TV’de ‘İki Kadın Arasında’ programında söylendi. 26’ıncı bölümde dizi bitiyor. Sordum “İzlenme oranlarında büyük bir değişiklik olmadığı taktirde evet” dediler. Haberde yer alan bilgilere göre, mayıs son olacakmış. Hatta uzatma nedeni yurt dışı anlaşmalarından kaynaklanıyormuş. Star TV’nin iki ‘star’ dizisi hüsranla bitti.
Acaba bu starları bağlama işi karşılığı olmayan bir proje mi? Yoksa böyle işler için çok daha özel bir çalışma mı yapmak gerekiyor? Kanalın ‘star’a dayalı üç dizisinden ikisi gitti. Bir ‘Kara
Sevda’ iyi. Bu dizi aslında başka bir ismi
yarattı; Kaan Urgancıoğlu.

Haberin Devamı

KIVANÇ SİNYALİ

Kıvanç Tatlıtuğ yeni dizisini çekmeye başlayacak. Yukarıdaki örneklerden yola çıkarsak ve Kıvanç’ın bir ‘Kurt Seyit ve Şura’ örneğini göz önünde bulundurursak aman dikkat demek istiyorum. Tek bir şey lazım; samimiyet. Yukarıda adı geçen her iki dizinin ortak sorunu rollerin seyirciye inandırıcı gelmemesi. Bu işler yönetmende mi, senaryoda mı biter onu bilemem.
Kıvanç kardeşimize, karşı karşıya durduklarında “Bunlar içten oynuyorlar” dedirtecek bir oyuncu abla lazım. Tabii bir de yan roller. Yan roller aslında böyle iddialı dizilerin lokomotifi oluyor ve onlar ‘star’ları taşıyor.

DİZİLERDE BABALIK TESTLERİ ARTTI

‘Acı Aşk’ın son bölümünde Ekrem Bey, Sude’nin kendi kızı olup olmadığını araştırmak üzere, “Klinikten kan örneğini alın babalık testi için en çabuk sonuç alacağımız hastaneye götürün” emrini veriyor. Ev ahalisi sordu “Bu ülkede bu kadar DNA testi yapılıyor mu acaba?” diye.
Malum DNA’sız bir dizimiz yok gibi!
Hürriyet’te 2004 yılında çıkan bir haberdeki rakamlar fikir veriyor.
Fiyatı hayli yüksek olan bu testi, ünlü bir hastanede bir ayda 200 baba yaptırmış. 20 baba şüphelerinde haklı çıkmış! Bence dizilerimizin test artışlarında önemli bir rolü olduğu kanısındayım.

CIA ve diziler

Habertürk’teki ‘Kelebek Etkisi’ programında Alev Alatlı, CIA - Hollywood
ilişkilerini anlatıyor. 11 Eylül saldırısından çok önce ABD, İç Güvenlik Bakanlığı’nı
(American Department of Homeland Security) 2002 yılında kurmuş. Alatlı, “Bakanlık kurulmadan önce NBC kanalında, bu bakanlığı konu alan bir dizi oynadı. Yapımcısı daha sonra başkan yardımcılığına aday olarak seçimlere giriyordu” dedi. ABD’de işler böyle yürüyor. Şaşırmamak, hatta ders almak lazım!