Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bir zamanlar TRT’nin eğlence programlarına çıkan isimlerin dışında kimsenin sesini duyuramadığı bir ‘entonasyon bozukluğu’ gerekçeleri dönemi yaşandı. Ve sanatçılar TRT’yi boykot etti. ‘Oradaydım’ belgeselinde o günleri Şanar Yurdatapan anlatacak. Aslında bugünlerde de enteresan gelişmeler oluyor. TRT kültüre sansür uyguladı. Kendi kültür kanalını kaldırdı. O günleri izlemek ve öğrenmek iyi de. Bugünlerden bakınca aslında ne değişti? Daha mı iyi müzik dinliyoruz bugün? (CNN TÜRK / 23.30)


ÖZEL BİR FİLM
‘Rockn Rolla’yı İngiliz yönetmen Guy Ritchie yazıp yönetmiş. The Clash müzikleri işin cabası. Bir Rus gangster Londra emlak piyasasında çevirdiği bir dümenle milyonlarca sterlin kazanç sağlar. Londra’nın suç dünyası bu servetten paylarını almak için harekete geçer. (GOLDMAX / 20.15)


MERCAN, HANDE’YE RAKiP Mi OLACAK?

MÜZİKTE TRT SANSÜRÜ
Erol Köse müzik piyasasının kurt isimlerinden biridir. Hande Yener’den koptu (!) ama yerine birini bulmuş anlaşılan. Ya da buna oynuyor. Danni Minogue’un ‘Put The Needle On It’ adlı şarkısının birebiri ile Mercan kardeşimiz pek bir ünlendi. Türkçesi ‘Sana Değil Kardeşine’... Hem Minogue’un hem de Mercan’ın kliplerini izledim. O daha sade, bizimkinin altyapısıyla daha bir oynanmış. Ama biz de bu işi biliyoruz. Bunu kabul etmek lazım.
Erdem Kınay yapmış altyapıyı. Hande’ninkini de o yapıyor. Ama bana Hande daha oturmuş geliyor.
Neyse bu vesileyle bu dünyanın örneklerini de dinlemiş, bilgilenmiş oluyorum. Mercan bu akşam Berrin’le ‘Gecenin Rengi’de izleyeceğiz. Ama bir havası var, bu kesin. (KANALTÜRK / 24.00)

AKLIMA TAKILANLAR
‘BURHAN PAZARLAMA’ HOŞGELDİN
Yani Türkiye’nin popüler tarihinin en önemli figürlerinden biridir ‘Burhan Pazarlama’. Vapurlarda mal satmlanın üstadı. Sky Türk’te ‘Zamana Karşı Yarışanlar’ programındaydı. Bugün işe başka şekilde devam ediyor. Dört kişilik bir grupları varmış. Şirketlerin mallarını gidip dükkanda pazarlıyorlar. 9 milyarlık ciroyu 14 milyar’a çıkarıyor Burhan Amca’mız. Eski hikayelerden de anlatıldı. Bir vapurda bir müşteri ile mahkemelik olmuş. Hakim Burhan Pazarlama’yı tanıyormuş. 25 yıldır Burhan Bey’den mal aldığını da söylemiş ve dürüst olduğunun altını çizmiş, “Sen işine devam et” demiş.

TÜRKİYE’NİN ‘AÇILIM’ SESLERİ!
‘Çözüm’ ATV’de ‘Siyaset Meydanı’ndaydı. Çok sesli müzikler vardı. Yani zaten hep vardı. Yani korolar kuruldu, Grup Yorum vardı, Kardeş Türküler söyledi. En son kim yaptı? Kendimiz. ‘Bizden’ olanlar yaptı. Şivan Perver filan yapmadı. Kazım Koyuncu yaptı. ‘Memleketim’i okudular bir de. Şarkı güzel, motif güzel. Ama açılımla ne ilgisi var? Muammer Ketenci vardır mesela. Böyle açılacağız diye şarkılar söylemez. Yeni Türkü vardır.
Türkiye açılımı. Ne kadar zoraki ve ne kadar yapanlara ve çalanlara saygısızlık. Yok ben sıkıldım, gerçekten. Didaktik olmanın notaları nasıl da yerle bir ettiğini hissettim. Yapmayalım. Fazla da izlemedim.

VAJİNİSMUS ÖNEMLİ BİR SORUN, KALP GİBİ
Mehmet Ali Önel ile Haydar Dümen arasında bir sorun var. Şimdi olay şu; vajinismus önemli bir olay. Önel anladığım kadarıyla Dümen’in bunu kullandığını düşünüyor. Önel, bu konuda çalışmalar yapan diğer uzmanları da ekrana getirmeli. Biz cinsel sorunlarımızı hep hafife aldık. Haydar Dümen bunu popüler kıldı ve ne olursa olsun konuşulur hale getirdi. Getirirken de para kazandı. İşin özeti bu.
Bu sorun bir gerçek mi? Dümen olmasaydı bu sorun gündeme gelir miydi? Mesela bu ülkede vajinismus yaşayan çift sayısı kaç? Bunu bir cinsel fantazi olarak almayalım. Ya da cinsel tabunun magazininde kaybetmeyelim.