Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

‘NAMUS BELASI’ HALİ
Çarpışma’da Kadir Adalı ile Kerem, eski bir depoda Efecan ve takımı tarafından sarılmış. Kavga başlıyor. Kadir, “Karşımdakiler kocamandı, sürekli vuruyorlardı. İşte beni böyle dövün” diyordu. Kerem, “Beni öyle dövün ki, babamın beni dövdüğü gibi dövün lan!” diye bağırıyordu. Fonda, ‘Namus Belası’nın Uğur Dikmen imzalı hammond solosu (Türk rock müzik tarihinin en muhteşem solosudur belirteyim)... Sonra rahmetli Cem Baba’nın (Karaca) davudi sesi geliyordu yumruklar inip kalkarken: “Hep bir hallı Turhalıyız biz bize benzeriz.”
“Yüzbin kere tövbe eder yine şarap içeriz” geliyor arkasından... Ama gelemiyor. Çünkü o mısranın üstü çizilmiş. ‘İçki’ lafının bip’lendiği, kadehlerin buzlandığı, bir ‘Aman başıma bir iş gelir mi?’ endişesinin geldiği en son nokta. Merak edip TRT Müzik’e sordum, “Bu şarkı oralarda ne durumda?” diye...
Bizde sorun yok
Şubat 2017 tarihli ‘30 Dakika’ programında Cem Karaca şarkıları çalmış. ‘Namus Belası’ da yer almış. TRT Müzik’e sordum şarkıyla ilgili durumu bir daha...
“Bu konuda herhangi bir sorun yok” cevabı geldi. “2019 yılında oturup bunları sormanın, bunları konuşmanın sırası olmamalı artık” diyoruz ama bir bakıyoruz dön baba dönelim eski günlere!

MÜZİK KANALLARI; KLİP GÜNLERİ BİTİYOR MU?
Kral TV, ne kral kanaldı. Ekran defterini kapadı, dijital ortama kaydı. Ardından Number One ve Power Türk’le ilgili benzer söylentiler çıktı. “Yok böyle bir şey” dediler. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz hali... Sektörü bilenlere sordum, “Reklam gelirleri bitti”, özetle dedikleri bu. Pasta öyle ufaldı ki, artık müzik kanallarına gidecek para musluğu kapandı. “Madonna program yapsa bir şey değişmez” örneğini verdiler. Maliyetler yüksek, HD yayın yapıyorlar 20-30 bin dolar karşılığı. Telifler ve uydu maliyetleri bir başka kalem. Peki dijital ortama geçmek çözüm mü? “Değil” diyorlar. “YouTube ortamında yeni bir içerikle, yeni bir müzik platformuyla farklı bir dönüşüm şart” diye devam ediyorlar. MTV günleri bitti. Unutmayın teknoloji aldı başını gitti ama dönüp bir arkasına baktığı gün gelecek... Tası tarağı toplayıp gitmemeli yine de.