Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çok izlenen diziler final yapınca ardından flaş haberleri de gelir. Bunlardan biri de ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ ile ilgiliydi.
Erkan Petekkaya’nın yapımcı şirket olan D Prodüksiyon ile ücret konusunda anlaşmazlık yaşadığı ve zam yapılmasını istediği öne sürüldü. Bu para verilmezse Petekkaya’nın diziden ayrılacağı ve karakteri ‘Ali Kaptan’ın da öldürüleceği yazıldı. Karşı tarafa sordum ben de ‘Hiçbir oyuncuyla herhangi bir sorunun yaşanmadığını’ söylediler. Dizi tam kadro önümüzdeki yıl da devam edecek. Erkan Petekkaya’nın böyle spekülasyonlara yol açmayacak kadar disiplinli olduğunu vurguladılar. Para konusunda herhangi bir pazarlığın olmadığını belirttiler.

HANGİ KANALIN SİTESİNDE AKIŞLAR DEĞİŞMİYOR?
Televizyon kanallarının can damarı internet siteleri. Birçok kanal kendi tanıtım siteleriyle ilgilenmiyor. Bunlardan biri Habertürk. Kanalın, pazar akışına bakmam gerekti. Girdim sitesine; Habertürk TV. ‘Gölgede Muhabbet’ var 22.10’da. Ama uzun zamandır böyle bir program yok. Ve uzun zamandır olmayan başka programlarda akışlarda yerini koruyor. Merak ettim. Meğer söz konusu akış vs. ile ilgili arkadaş ayrılmış, yerine de kimse gelmemiş. Bu ayrılık yaklaşık iki yıl önce olmuş!
Ben Habertürk’ü eleştirmiyorum. Çünkü ‘ne kadar özensiz’ gibi klasik laflara girmeye gerek yok. Başka bir konuda başka bir kanal da benzer hareketler yapabilir ve yapıyor. Bu bizim hastalığımız aslında. Habertürk örneği genel anlayışımızın bir örneği.

Haberin Devamı

MELİHAT GÜLSES ÇIKINCA BAYKAL TELEFONA SARILDI
Melihat Gülses nerede ne zaman bu şarkı söyleyese Deniz Baykal’ın mest olduğu biliniyor. Bu gazetelere defalarca yansıdı. Sanatçı pazar akşamı Kanal B’de Faruk Demir’in sunduğu ‘Yurdun Sesi’ programına katıldı. Tabii beklenen oldu. Baykal telefondaydı. Onun sesinden çok sevdiği şarkı sanırım çalındı. Çünkü muhabbet bir şarkının üzerineydi. Melihat Gülses’in sesinden Baykal’ın dinlemeyi çok sevdiği şarkı ‘Günaydın Nar Çiçeğim Sevdiğim’. Bestecisi Çinuçen Tanrıokur.

REHBERiM

GECENİN İYİ FİLMLERİNDEN
Digitürk ya da D Smart’ı olmayanların “Bu akşam iyi bir film seyretmek istiyoruz” dediklerinde, bir TNT turu atmaları faydalı olabilir. ‘Hırsız’ farklı Londra yaşamları üzerine bir çeşitleme sunuyor. Juliett Binoche, Jude Law ve Robin Wright Penn başrollerde. Anthony Minghella ‘Soğuk Dağ’, ‘İngiliz Hasta’ gibi önemli filmlerin yönetmeni. Eleştiriler “Yönetmenden beklenen olmamış” şeklinde. Ne olursa olsun ekip iyi, yönetmen iyi, ortaya yine de seyredilir bir film çıkmış görüşündeyim. (TNT / 23.30)

Haberin Devamı

KÜS OLAN İKİ ÜNLÜ OYUNCUNUN FİLMİ
‘Orijinal Cinayetler’ filminin en önemli özelliği Al Pacino ve Robert de Niro’nun birlikte oynadıkları ilk film. Bir film setinde araları bozulduğu söylenen bu iki ismi bir arada görmek sanki bir belge gibi. Emekli olmadan önce kendilerine son bir iş verilen iki polisin hikayesi. (TV8 / 21.00)