Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Ufak Tefek Cinayetler' dizisinin giderek kendini tekrarlama hali, ev ahalisini pek üzdü. Oyuncular, bugüne kadar kendilerine verilen görevi layıkıyla yerine getirdi.

NE OLACAK BU CİNAYET

Narin yazılımların, kaba saba format şartlarına uymadığı, bu dizide de kendini gösterdi. Öyle karakter analizi, sürprizler filan düşleyerek, tasarlayarak ilerlemek ne mümkün bu düzende. ‘Ufak Tefek Cinayetler’, işte bu anlamda pes etti.

100 BÖLÜM, İŞLER MASADA BİTER

‘EDHO’nun 100’üncü bölümü yayınlandı. Ben, müzikleri (akustik orkestra kayıtları), mafya karakter ayrıntılarındaki gerçeklik payını ve bunları bizlere başarıyla yansıtan oyuncuları, ‘Bunlar gibi olalım’ yanını bir yana bırakarak, keyifle izledim. Öte yandan istihbarat örgütleri savaşı göndermeleri, stratejik uzman cümleleri, silah ticaretinin tehlikeli hali, beni masanın çok önemli ve ülkenin kaderi berlirleyen çapta olduğuna ikna edemedi doğrusu. Masa önemliydi, giderek yeknesak olmaya başladı.

Haberin Devamı

NE OLACAK BU CİNAYET

Osmanlı usulü infaz

Pudra Hakkı’nın (Levnet Özdilek) “Masadakiler birbirini öldüremez” sözlerine, “Masadayız Hakkı ve sen yokken ölümünü oyladık” dedi Hızır. İpi boynuna doladı ve yavaş yavaş boğarak öldürdü Pudra’yı. O sırada müzik ‘Osmanlı usulü’ infazın notalarındaydı. Modaya uygun yani. Ev ahalisinin dikkatini çekti.

ACIYI ANLAYIN ALKIŞLAMAYIN

Star TV’de ‘10 Köklü Üniversite Bölünecek’ haberi... Prof. Dr. Kaya Özkuş:

“32 yıldır bu fakültede (Cerrahpaşa) öğretim üyeliği yapıyorum. Bu fakülteyle var olduk. 56 yaşındayım ve acı duyuyorum. Bu acıyı anlayın, alkışlamayın çocuklar. Varlığımız elimizden alınıyor.” Hocanın sesi yankılandı. Evde sessizlik oldu. Ben de, eşim de Gazi Üniversitesi mezunuyuz, o da bölünecekler arasındaymış. İki damla süzüldü gözümüzdün.