Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

80’li yıllar ve devamında 90’lı yıllar hatta 2000’li yılların çocuklarının “Ah bir zamanlar” diyeceği dizilerden biri; ‘Arka Sokaklar’. Kanal D’yle anlaştı ve doğru yaptı. Beş yaşındaki Utku, kendini komiser Murat olarak görüyor, kendinden geçip, odasından salona araştırma yapmak üzere geliyorsa evet, bazı kuşakların torunlarına anlatacağı dönemin simgelerinden biri olmuştur dizi.

Suat ile Hüsnü

Benim için bu dizinin önemi, bir rolde takılıp kalıyor; Suat...

Figen Evren, rolüyle televizyonumuzun en komik performanslarından birini sunuyor 9 senedir...

Haberin Devamı

Hüsnü’yle (Özgür Ozan) dizinin içinde dizi diyebileceğim, izlenmesi ayrı bir keyif veren bir ikili oldular. Metin (Furkan Göksel) ve Tekin (Onur Bay) kardeşlerimizi de bu kadronun içindeki katkılarını unutmayalım...

KOSTÜMLER OLMADI

Ev ahalisi ‘Kara Sevda’da “Oyuncuları ne kötü giydiriyorlar” diye laf etti. “Kimin giysileri mesela?” diye soruyorum. “Bak şimdi Nihan’a” dediler. Kamera yarım gösteriyor. “Dur boydan versin, anlarsın” diye ekliyorlar. Evet yaaa. Moda tabiriyle ‘kombin’ dökülüyor valla. Üsteki ceket mont karışımıyla alttaki benekli pantolon “Ne bulduysa giymiş” dedirtiyor. Hele annesi Vildan’ın kokteyl kıyafetli ev hali!


HAVA DURUMUNA HAVA GETİRDİ VALLA

Hüseyin Öztel, Habertürk kanalının hava durumu sunucusu. Heyecanlı, ee kolay değil. Ama telaşı bir tarz oluşturuyor.

“Haftayı çoğunlukla zayıf rüzgarlı geçiren İstanbul, İzmir, Ankara gibi başkentler, merkezler (...) lodos İzmir’in müthiş rüzgarı tam işimize yarayacak rüzgar (...) İstanbul’da 36, 37 yanlış olmasın 36 gün olması lazım, yağmur yağmadı (...) Hakkari çevresinden itibaren sınırlarımızın dışında bir yağış var ama bunun dışında Türkiye’de yağmur beklemiyoruz...”

Buraya sığdığı kadarıyla. Her tahmin yorumunda bir sürpriz cümle olduğunu düşünün.

Daha keyifli ve merak uyandıran hava durumu sunumu olabilir mi?

KİM ÇALDI?

Fatih Terim, basın toplantısında maç öncesi Yunan Milli Marşı ve Paris’te ölenlere saygı duruşundaki ıslıkları eleştiriyordu. Yüz hatları ve mimikleri ev ahalisinde Levent Kırca’yı hatırlattı “Bu ıslık nerden çıktı?” dediğinde... “Rahmetli bunun taklidini yapardı” dediler. “Sen mi çaldın ıslığı taaak”, “Sen niye çaldın küüüt?”, “Hocam o çal dedi?”, “Kim dedi?” “Bu”, “Niye çal dedin küüüt”...