Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Süper Lig Kupası’nı ATV yayınladı. Özetle; bol tekrarlı, yorumcu Erman Toroğlu’na ‘faul pozisyonu servisli’ bir maç izledik. Galatasaray kupayı ve öncesinde madalyalarını almak üzere podyuma geldi. “Nasıl olsa kupa kaldırmaya vakit var” diyerek ATV reklama girdi. ‘Özel televizyonuz ne yapalım para kazanacağız’ diye mi düşünmek lazım? ‘Yoksa böyle önemli bir kupa töreninin ciddiyetine yakışır bir yayın mı yapmalıyız?’ diye mi düşünmek? Röportajlar başladı. Muslera tercüman aracılığıyla konuşuyor. Lafını bitirmeden reklam giriyor. Sonra “Değerli seyirciler bir yayının daha sonuna geldik” diyerek final yaptılar.

Haberin Devamı

Kim sorumlu?

Galatarasay tribünleri yangın yeri. Peki bu kadar malzeme nasıl girmiş tribünlere oradan başlayalım. Sonra bu tribünün bir taraftar grubu yok mu? Maç öncesi TRT Haber’de stattan görüntüler vardı. “Ellerde bayraklar mutlu mesut her iki takım taraftarı geliyor” diyen bir haber. Ardından A Haber’de Galatasaray taraftarlarının Konya’ya gelen Beşiktaşlılar’ın otobüslerine taşlı sopalı saldırı görüntüleri ekrana geliyor.
Her iki haber de doğru. Bizde ortası yok.

YENİ KEŞFETTİK

Önce Balyoz, Ergenekon mağduru komutanlar sırasıyla çıktılar. Şimdi tövbe eden Fethullah Gülenciler sırada. Nurettin Veren, Latif Erdoğan, Hüseyin Gülerce, Ahmet Keleş, Said Alpsoy. Didem Arslan Yılmaz’ın programları çok ses getiriyor. İkili, üçlü yapıyor. Son olarak yine tek, Nurettin Veren’i aldı geçtiğimiz cumartesi akşamı. “Yahu biz bu isimleri yazdık çizdik ekrana çıkardık. Kimse ilgilenmedi” sesleri duyuyorum bazı kanallarda. Haklılar. Biz daha yeni keşfediyoruz artık idare edeceksiniz!

CENNET KOYU SAKİN

Magazin D, Bodrum Türkbükü’ndeki Cennet Koyu’nu ekrana getiriyor. Muhabirimiz, “Bugün neredeyiz adına yarışır Cennet Koyu’ndayız. Sessizlik, sakinlik isteyenlerin uğrak yeri” diyor. Koy tekneden geçilmiyor. Sahil, çamların altı tıka basa insan dolu.
‘Tatilciler koyun tadını sessizce çıkarıyor’ iddiasına görüntüde zodyak botlar, jet skiler karşı cevap gibi. Acaba yatlar pisliklerini nereye bırakıyor?

EMRAH NE YAPAR?

Emrah’ın dizi geçmişinde bir ‘Kınalı Kar’ vardır iyi iş yapan. Şimdi ATV’de ‘Aşk ve Mavi’ dizisiyle karşımıza çıkacak. Yaş ilerledikçe yüz oturur diye bir laf vardır. Fragmanda dikkatimi çekti, aynen öyle. Sanırım dizide kendi sesiyle oynamayacak. İyi bir dublaj ve yan rollerle seçim doğru olursa yedi yıl aradan sonra, bir Emrah dizisi neden iş yapmasın?