Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Nurgül Yeşilçay gidiyor, Hazal (Alina Boz) ayrılacak... Çok laf çıktı dizi ile ilgili. Benim duyumlar şöyle diyor; Star TV isterse tekrar masaya oturulacak. Yani yapımcı, ‘Aman ne olur bitmesin’ diye düşünmüyor. Çünkü Nurgül Yeşilçay ile Erkan Petekkaya arasındaki sürtüşmeler doğru. Çalışma süreleri uzun ve unutmayalım egosu yüksek birden fazla oyuncu mevcut. Bir araya gelince sinirler geriliyor. Şahsen bu sezon dizinin bitirilme taraftarıyım. Barış Falay ivme kazandırdı diziye.

HALKIN İÇİNDEN
Geçtiğimiz hafta ‘Kısmetse Olur’la ilgili Kanal D’den TV8’e gideceği yönünde bir bilgi paylaştım. Yapımcı sevgili Haluk Şirin mesaj yolladı; “Program Kanal D’de yayınlanacak. Bir yanlışı daha düzeltmek istiyorum. Yarışmacılar cast ajanstan değil. Senaryo da yok. Tamamen formatı
bana ait bir sosyal test bu program...”
Hindistan’a satıyor
“Tüm dünyada ses getirecek. Hindistan’a satışı son aşamada” diye ekliyor Şirin. Yarışmadan evli bir çift çıkar mı? Bence hayır. Şirin, Eser’le Cansel ilişkisine işaret ediyor. “Evlilik kendi kararları. O yüzden ‘Kısmetse Olur’ dedik.” Ben kısmet olmayacağı kanaatindeyim. ‘Beni keşfeden olur mu?’ öncelikli meseleleri!
VAY SALİH AMCA
Ev ahalisi “Gülfem Salih’tenmiş” diye telefon ettiler. Ben konserdeyim. Dönüşte ‘Güllerin Savaşı’nın yeni bölümünü izledim. Melek Hanım üşenmemiş hatıra defteri tutmuş. Yonca ile ablası Mesude onları okuyor. “O kadının gözlerini üzerimde hissediyorum... Kara sevdaya düşmüş Salih, hiç değilse benden saklamadı.” Salih asker ocağındayken Melek’le iş bitti diye düşünerek bir gençlik hatası yapmış...
O hata anlıyoruz ki Halide. Halide’de üşenmiyor her hafta Salih’in mezarına gidiyormuş. Onu da öğrenmiş olduk! Hatanın sonucu Gülfem doğmuştur. Hareket gelmiş diziye. Bizim ev ahalisinin uzun bir aradan sonra dikkatini çektiğine göre!
HAYATIN MUCİZELERİ
Suni döllenme icat olmuşsa ve üzerine komedi yapılıyorsa, senaryonun hayal dünyasının nerelere gideceğini ölçmek mümkün olmaz. ‘Bu da olur mu?’ diye bir soru sorulmaz. Melodram içinde kullanılan şekilleri var zaten (Kaderimin Yazıldığı Gün mesela!) Bir de bunun bize uyarlanmış (Amerikan dizisinden) komik halini yapmışlar; ‘Hayat Mucizelere Gebe’... ‘Bu dizide ne işim var?’ diyen bir oyuncu kadrosu mu var acaba diye düşündüm. Ne kadar saçma olursa olsun oyuncu, rolüne inanacak. Gidişat fena değil. Oturmamış ama bir 13 bölümü görür.