Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Çarpışma'da Elçin Sangu, Kadir’in kapısının önünde... Duygu dolu sahnelerin, dram yüklü kareleri ekranda... Bir tık ötede ‘Avlu’nun tekrarında Demet Evgar (Deniz) ile Kudret’in oğlu Deniz’i (Deniz Can Aktaş) vurduğu sahne... “Sangu’da mimik yok” diyor ev ahalisi... “Bir de Demet Evgar’ın oyununa bakın” diye de ekliyor. Bu arada belirteyim, ev ahalisinin ‘dizi listesine’ bu hafta ‘Çarpışma’ da dahil oldu. Konusu, gidişatı ve genel olarak oyuncuların performansı tam not aldı.

SANGUDA MİMİK YOK

Quaresma profiterol gibi

‘Muhteşem İkili’nin izlenesi sahnelerinden biri MKC’nin, (Kerem Bürsin) amiri Yüksel (Zafer Algöz) ile muhabbetleriydi. Amirin canı kazandibi çekmiş, MKC almış. Tatlının bir futbolcuyla alakası bu kadar mı güzel anlatılırdı: “Beşiktaş’ta bir tane Yankov vardı. Sayesinde maçı alırdık. Taraftara sorsan, golü atan adamı anlatır. İşi o bitirirdi ama yıldız değil. Kazandibi gibi... Sana sorsam şöbiyet ya da profiterol dersin. Onlar artiz, işin Quaresma’sı... Ama Yankov kazandibi.” Amir, MKC’ye, “Hayatta ‘artiz olma, Yankov gibi ol” diyor.

Bipli bipli izledik

Türk sinemasının komedisi bol, güldüreni az örneklerinden biriydi ‘Kaçma Birader’... Örf ve adetlerimize uygun, gençleri kötü yola sürüklemeyen haliyle izledik, yine de güldük.

‘Stadın hali böyle, napalım’

A Spor’da Keçiören-Galatasaray maçı vardı. Spiker, “Ofsayt kamerası olmuyor, stat şartları” diyor. Ev ahalisi, “Önceden belli değil miydi böyle olacağı?” dedi. Zemin bozuk diye Ankara’dan maçlar alınıp, başka şehirlere dağıtıldı!

Hayata müdahale halleri

CNN Türk’te ‘Türkiye’nin Gündemi’nde bir alt yazı: ‘Kim hayat tarzına müdahale endişesi taşıyor?’ ‘Hayata dair sözlük’ten bir demet... Ne çok kullandık ve yıprandık. Hâlâ bitmedi.