Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun zamandır sesi çıkmıyordu. Biliyoruz ki, Gülse Birsel’in vazgeçilmezi. Hatta onun dizisinde şöhreti yakaladı, ‘Avrupa Yakası.’ Tekrardan Birsel’in yeni sit-com’un da oynayacak Sarp Apak. Mesut Yar kardeşimiz ilk dizi haberini vermişti. Çağlar Çorumlu’nun adını da yazmıştı. Biraz daha bilgi katalım, konusu yine İstanbul civarında geçecek ve diziyi BKM çekecek.

Sony şimdilik vazgeçti!

Bu kadar yabancı dizi, (gerçi Endemol devre dışı kaldı!) piyasamıza girmişken televizyon kanalını getiren Sony düşünmez mi bu işi diye kendi kendime soruyordum. Sony Pictures, Planet kanallarını aldı ve Sony Television Pictures markasıyla yayına başladı. Çok geniş film, dizi, şov ve yarışma formatı bulunuyor. Mesela ‘Blacklist’, ‘Timeless’ ,‘The Goldbergs’ gibi dizileri var.

Haberin Devamı

Aklıma, Sony Türkiye’de dizi işine girmez mi sorusu geldi. Şöyle bir soruşturdum. Şu bilgiyi aldım: “Sony, Türkiye’de dizi prodüksiyonuyla 7-8 ay önce ilgilenir gibiydi, şimdilik kalsın sonra bakarız dediler.”

Ramazan’da mutfakta lider kim?

Ramazan’la birlikte hocaların yanı sıra yemek programlarında da, kendi aralarında bir yarış başlar. Sabah kuşaklarının vazgeçilmezleri Ramazan’la birlikte daha farklı bir ispat halini alır. Onlar için bu ayın ‘reytingi’ önemlidir. Baktım durum nedir diye. FOX’ta Ramazan münasebetiyle ‘Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetleri’ başladı.

SARP APAK  HANGİ DİZİDE

Bu tarz yapımlar arasında ilk sırayı almış. Ardından ‘Nursel’in Evinde Ramazan’ geliyor. Sürpriz oldu benim için. FOX doğru bir karar vermiş, bu onu gösteriyor.

Nursel her daim zaten bu formatın vazgeçilmez ismi. Altuğ’u da yabana atmamak lazım. Demek ki yazdığı yemek tarifleri kitabı büyük ilgi görmüş. Ekranda, ‘elimden yemek yapmak gelir’ halini bizlere hissettiriyor. Ev ahalisi Nursel yanlısı. “Biz objektif olmalıyız” diyerek izlenme durumlarını verelim dedik.