Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, CİNE5’te ‘Tarih ve Medeniyet’ programının sürekli konuğu. ‘Muhteşem Yüzyıl’da İbrahim Paşa’nın öldürüldüğü bölüm, malum sosyal medyada(!) büyük yankı uyandırdı. Yazarlarımız da etkilendi bu durumdan. Nazlı Ilıcak onlardan biriydi. “Ecdadımla artık iftihar etmiyorum” diyerek ne kadar çok etkilendiğini dile getirdi. Hocamız ateş püskürdü bu yazıya. Onların konusu kendi aralarında halledeler. Şimşirgil’in bir saptaması üzerinde duracağım. Tantananın nerede kopacağını gösteriyordu; “Asıl evladını öldürttüğünde, Mustafa’yı öldürttüğünde neler söyleyecekler” diyen Prof. Şimşirgil, dizi başladığında şunları vurguladığını hatırlattı: “Türk insanını ağlatacaklar, Mustafa’nın öldürüldüğü gün gözyaşlarını sel edecekler.” Kesinlikle hocamız haklı. O gün medyanın sosyal hali ‘Twitter’, yıkılacaktır. Şehzade Mustafa’nın türbesi de sanırım görülmemiş bir izdihama şahit olacaktır. Mehmet Günsür artık sokakta yürüyebilir mi bilemem!

Haberin Devamı

TELEGOL’ÜN ÇAPI BU!

“Galatasaray’ın yengesi Telegol’e konuştu...” Çerçeve bu. Yukarıda konuşulanlarla aşağıda yazan arasında büyük bir fark var mı? Bu ne ilk, ne de son. Alta böyle yazar, yukarıda “Melo tükürdü mü tükürmedi mi?” etik tartışmasını yaparlar!

SHOW TV İYİ Kİ YAYINLAMAMIŞ

‘Ali Ayşe’yi Seviyor’u tanıtımlarını yayınladıktan sonra bir şekilde, vazgeçmişti Show TV. “Parasını veremedi” dediler. Nedeni önemli değil. Show TV bir şey kaybetmedi. Dün Fox’ta ilk bölümü yayınlandı. ‘Absürd yapalım’ modası var şimdi. Gençler böyle komedileri seviyor! Bilmem ‘Leyla ile Mecnun’cular beğenir mi? Ali Ayşe’yi sevse de olur, sevmese de!

DEXTER’IN FiNALiNE YAKIŞIR

Yabancı diziler arasında ayrıcalıklı yerini sanırım yedi yıldır koruyor bizde ‘Dexter’. Dizi artık 8’inci sezonda sona geliyor. Finalini ‘keyifli’ yapmak istiyor. Son bölüme bana göre çok önemli bir ismi eklemiş; Charlotte Rampling. Genç psikopatlar üzerine uzman bir nöropsikiyatr rolünde olacak. Bu ve benzer rollerin vazgeçilmez ismi...

ŞEHZADE ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDE ORTALIK YIKILACAK


Berrak Tüzünataç ona benziyor mu?
Bu arada bir dip not. Berrak Tüzünataç, dış görünüşü (özellikle yüz ifadesi) ve seçtiği karakterlerle (‘Son’ dizisi mesela) ne kadar Charlotte Rampling’e benziyor diye düşündüm. Yaş farkını bir kenara koyalım tabii ki. Ya da şöyle düşünelim; yaşlılığı Tüzünataç’ın böyle olur diyelim. Yeri geldi, sizinle paylaşmak istedim. Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.