Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Show TV dizilerini bir oraya bir buraya dolaştırıyor. Kanalın flaş dizilerinden ‘Bu Kalp Seni Unutur mu?’ önce birkaç bölüm 20.00’de yayınlandı. Sonra 22.00’ye alındı. Şimdi tekrar 20.00 kuşağında. 22.00’de ‘Kahramanlar’ dizisi vardı. Peki o nereye gitti? Pazartesi günü saat 23.00’e. Tansiyon bir iniyor bir çıkıyor. Hareketi seviyoruz. Saat değiştirmek, gün değiştirmek sonra da tutmazsa diziyi kaldırmak bizim klasiklerimiz arasına girdi çoktan.

MÜZİĞİYLE DİKKAT ÇEKEN FİLM
TV8’de yayınlanacak ‘Saatler’ (22.30) filmi müziğiyle de dikkat çekiyor. ABD’li çağdaş bestecilerden Philip Glas’ın bir çalışması. Kurt Weil ve Leonard Berstein ile birlikte ‘sanatsal müziği popüler müzik ile birleştiren’ bestecilerden sayılır. Film müzikleri bu nedenle ilgi görmüş ve ödüller almıştır.
‘Saatler’ filmi de bunlardan biri. Üç farklı kadının üç farklı zamanını anlatan bir müziği var. Bu oldukça güç bir deneme olmuş besteci için. Filmde bu dönemlerin ayrı ayrı değil de birbirini bağlayan müziklerden seçilmesi öngürülmüş ve enstürman olarak öncelik piyanoya verilmiş. Yanında keman ve viyolonsel de yerini almış. Not: Bu bilgiler Vikipedia’da yer alan Philip Glass bölümünden alınmıştır.

Haberin Devamı

TEK TİP KIYAFETLİ SUNUCU GÖKBERK
Televizyonda tek tip kıyafetle program yapan ve yorumcu olan bir isim var; Bilgin Gökberk. Siyah tişörtü ile Star’da, Sky Türk’te ve 24’te yer alıyor.
Sanırım ondan başka bu kadar çok programda görülüp hiç tişörtünü değiştirmeyen başka bir ekran yüzü yoktur!

SHOW TV DİZİLERİ YER DEĞİŞTİRİYOR
GÜLSE BİRSEL HEP ŞAŞIRTIYOR
Senaryo yazarlığı, köşe yazarlığı, oyunculuk. Ve şimdi öğrendik ki çok da iyi şarkı söylüyor. TRT Türk’te yayınlanan Nur Aydın’ın sunduğu ‘Bu Ülke’ programına katılan ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ filminin müziklerini yapan Ender Akay ve Sunay Özgür, filmin müziklerini anlattı. Ender Akay; “Bizi asıl şaşırtan ise Gülse Birsel oldu. Çünkü onun müzik deneyimi olmadığını düşünüyordum. Oysa ki, çok kolay ve çok başarılı bir şekilde şarkıyı seslendirdi. Neredeyse en kolay onunla çalıştık ve ortaya çıkan şarkı gerçekten şaşırtıcı bir başarıya sahip” demiş. Buradan da anlaşılıyor ki artık Gülse Birsel’den bir albüm beklenebilir.

Haberin Devamı

YAKALADIM ULUSALCI DİZİYİ!
‘Papatyam’ dizisinde Necati ile Taylan muhabbet ediyor. Konu internet kullanımı. Necati, sohbetin bir anında şöyle bir cümle kullanıyor: “Komünistlere bile faşist diyorlar.” Acaba bu cümle nereye gitmiş olabilir? Bazen diziler günün aynası da olabiliyor.

ALATLI’NIN KİTABINI OKURKEN SOYULDU
Böyle oldu. ‘Samanyolu’ dizisinde Feride Hanım odasında kitap okuyor. Kamera kitaba yaklaşıyor. Yazarın ismini görüyoruz; Alev Alatlı. Hangi kitabını okuduğunu göremedim. O sırada aşağıda bir sesler duyuyor Feride Hanım. Aşağı iniyor. Yüzü maskeli bir hırsız, kaçarken onu da ağır yaralıyor. Acaba bu kitap özel olarak mı seçildi? Hani hiç adını görmesem üstünde bile durmazdım!