Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Milliyet

Değişik bir ses filan aramaya gerek yok. Yani ‘star olmak’ güzel ses demek mi? O başka bir şey. Elemelere katılanları izledim. Işığı olan iki isim var. Ama biri gerçekten, nasıl denir, işi internet ortamında bitirmiş. Adı Kaan Alkan. ‘Tipime bakmayın, inançlıyım’ mesajları verse de aslında gerçekten ‘star olmak için’ yaratılmış. Melankolik bir hali ve sesi var. Bunu da oynamıyor. Öyle yaşıyor. Tarz olsun diye giyinmiyor. Bu yarışmada (ki ben bu yazıyı yazarken elemeyi kazananlar belli olacak) kendinden çok söz ettirecek. Örnek mi işte Kaan Alkan’ın kendi kısıtlı ortamında çektiği ‘Kovboy’ videosu... İzleyin ve ne demek istediğimi anlarsınız. Bir dakika; arkadaşımız daha ham. Ama var bir şeyler. Farklı. Elemelerde bu yüzünü göstermedi. TSM okudu. Bir de Buğra Öcalgil var. Kızlar dibine düşecek gibi. Detone oldu elemelerde ama onun da havasını jüri yakaladı. Sanırım o da elemeleri geçecek. Kızlarda dikkatimi Özge Oğuzhan, Bestem Yuvarlak (Yeni Türkü’nün ‘Mamak Türkü’sünü çok güzel okudu) çekti. Atladıklarım mutlaka var. Ama bu Kaan arkadaşımız bana böyle bir enteresan geldi. Aşağıdakiler de bu çocuğun klibi!




ONLAR TELEVİZYON ÇİFTİ

Çağla Şıkel ve Alişan. 2008’de ‘Her Şey Dahil’i sunmaya başladılar. Yani öyle ahın şahım bir olay değildi. Şimdi yeni bir proje hazırlamışlar kendilerine Fox’ta: Tabu. İlk bölüm cumartesi. Emre Altuğ, Hande Ataizi, Hande Subaşı ve Ahmet Kural yarışacaklarmış. Bir şekilde program yaptırıyorlar. Bakalım ne kadar sempatik olacaklar?

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ; BİRAZ UGANDA, BİRAZ YENİ ZELANDA

BDP’nin ‘sosyalist bağımsız’ adaylarından ilk çıkış olmuştu, yemin metni üzerine. NTV’de ‘Seçimin Ardından’ programında Oğuz Haksever değişik ülkelerden ‘yemin metinleri’ örnekleri sundu. Uganda’da danslı, şarkılı, türkülü yemin ediliyor. Yeni Zelanda’da yaşayan Samoalı bir milletvekilinin kendi dilinde yemin metnini okumasını da ekrana getirdi; ‘Kendini ana dilinde ifade etme özgürlüğü’ sloganıyla. Buradan kendimize nasıl bir pay çıkarmalıyız? Uganda ve Yeni Zelanda karışımı mı?



REHBERiM

ATEİSTLERE GÖNDERME!
Sinema TV’de bu akşam ‘gerilim, psikolojik haller vs’ meraklıları için iyi bir örnek olduğu eleştirilerden anlaşılan bir film var: Shelter. İzleyenlerin eleştirileri gerili dozunun iyi olduğu yönünde. Senaryo ve kurgu orta düzeyde olsa da oyuncuların performansı filmi yukarıya çekiyor. Jonathan Rhys Meyers ve Julian Moore başrollerde. İnançsızlığa sert göndermeler varmış. Korkutmayan ama geren bir film. SİNEMA TV/00.35

SÜPER KAHRAMAN AYYAŞ OLURSA
Star’da bu akşam bir süper kahraman mizahı var. Hep iyi ve doğru olması, her an dünyayı kurtarması beklenen bir süper kahraman bu yükün altından kalkamazsa ne olur? İnsanların hayatları kurtarmış yaranamamış. Sonunda depresyona girip alkolik olmuş bir süper kahraman. Adı Hancock. Keyifli bir aksiyon. STAR/20.00

MUHTEŞEM YÜZYIL KAÇIRANLAR İÇİN
Finali yayınlanıyor. Kaçıranlar için bir kere daha ekrana geliyor. Yeni yöntem bu. ‘Muhteşem Yüzyıl’ın tekrarı bu akşam 21.30’ da Show TV’de.


DÜZELTMELER

‘Orijinal Cinayetler’ filminin en önemli özelliği Al Pacino ve Robert de Niro’ birlikte oynadıkları son film. Bir film setinde araları bozulduğu söylenen bu iki ismi bir arada görmek sanki bir belge gibi’ diye TV8’ in filmini yazmışım. Bu film seti Heat filmi. Biraz karışık yazmışım.
Bir uyarı da Cinucen Tanrıkorur’un ismiyle ilgili. Şimdi doğrusunu yazdım. Okurum uyarmış; “Rahmetli bu konuda hassastı’ diyor. ‘Ç’ ile değil yani. Düzeltirim.