Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Star, Doğuş Holding’e gitti. Star’ın Doğan Grubu’ndan gideceği bekleniyordu. Bu gerçekleşti. Televizyon sektörü de ‘her anlamda’ bu gelişmeyi takip ediyor. Reklam cephesi nasıl bakıyor? “Kanalın kimin olduğu değil, kimin seyrettiği önemli” diyorlar. “Seyreden sayısında ve niteliğinde değişiklik olmadıkça sorun yok. Yeni sahiplerin sektörle ilişkileri iyi” yorumunu yapıyorlar. Dizi sektörü ‘Doğuş Holding’in kasım ayında devreye sokmayı düşündüğü kanalın bu durumda anlamsız olduğunu vurgularken “Peki bu kanal için düşünülen program ve diziler ne olacak. Star’ın bu anlamda kotası dolmadı mı?” sorusunu soruyorlar. Bir yerde TVEN sektör için yeni bir mecra olacaktı. Bu kısmen ortadan kalkmış oluyor. ‘Behzat Ç.’ ve ‘Muhteşem Yüzyıl’ın Star’da devreye girmesi bekleniyor. Yeni proje demişken bu konuda bir örnek vereyim; ‘Leyla’nın Evi’ TVEN’le anılmıştı. Son haber şöyle; yapımcılar Star’ın yeni durumu konusunda “Yayın politikasını kestiremediğimiz için beklemedeyiz. Bazı başka kanallardan talep var” diyor. Bu arada bir dip not Özgü Namal’la anlaşma olmamış.


ŞAMPİYONLAR LİGİ VE EURO FUTBOL AÇIKLAMASI

Star’ın yeni sahibine geçmesinden sonra sorulan ilk sorulardan biri de; “Şampiyonlar Ligi ne olacak?” oldu. Şu an Şampiyonlar Ligi Star’ın dışında D Smart’taki Euro Futbol’da yayınlanıyor. D Smart şöyle bir açıklama gönderdi; “UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları, sözleşmenin bitiş tarihi olan mayıs sonuna kadar şu andaki uygulamayla devam edecek. Her koşulda yürürlükteki bu sözleşme çerçevesinde açık ve kapalı yayın kurallarına bağlı olarak Türk takımlarının maçlarının yayını devam edecek.” Büyük olasılık Euro Futbol’un Doğuş Holding’teki karşılığı NTV Spor. Açık yayınlar Star’da devam eder. Peki kapalı yayınlar olacak mı? Yani NTV Spor Şampiyonlar Ligi’nin diğer maçlarını abonelerine mi sunacak? Büyük olasılık böyle olacak.


STAR’IN YENİ PROJELERİ ASKIDA MI?

Kanalın yeni yayın dönemi kapsamında önümüzdeki aylar içerisinde yayına girmesi beklenen projeleri var. Bunların askıya alındığı yolunda haberler çıktı. Bunlardan biri ‘Araf Zamanı’ dizisi. Kasım ayı ortalarında yayına girmesi bekleniyor.


TATLI CADI GÜNDÜZ YAYINLANDI MI?

Dizinin son bölümünde TRT’nin unutulmaz dizilerinden ‘Tatlı Cadı’ konusu geçti. Küçük Osman komşularındaki televizyon yayınını izlemek için ağaca çıkar. Televizyonda ‘Tatlı Cadı’ vardır. Gündüz vakti TRT siyah beyaz olarak ‘Tatlı Cadı’yı yayınladı mı? Hatırlamıyorum!


REHBERiM


MÜZİKLER MARK KNOPFLER’DEN

CNBC-E’nin perşembe günleri ekrana gelen ‘DVD Kuşağı’nda ‘Zafer Vuruşu’ var. Futbol dünyasının sivri çarkları arasında ayakta kalmaya çalışan bir takımın öyküsü. Kurmaca İskoç takımının kupa yolunda mücadelesi. Bir zamanların ünlü İskoç futbolcusu Ally McCoist da oynuyor. Müzikler Mark Knopfler’dan. 22.00


HUMAN PLANET BİTİYOR !

NTV ile özdeşleşen belgesel Human Planet bu akşam final yapıyor. 21.00


MY LITTLE PONY MİNİKA’ DA

Çizgi filmi kadar aksesuarlarıyla da marka olan My Little Pony, Minika kanalında. İstanbul, Ankara, İzmir AVM’lerde ‘Pony Partisi’ düzenleniyormuş. Yayın günü cumartesi ve pazar. Yayın saatleri 08.30, 13.30 ve 19.00.