Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ATV’nin ‘Al Yazmalım’ dizisinde zaman bu zaman olunca ‘kamyoncu’ olan ana karakter ‘motorcu’ olarak yeniden doğmuş. Dizilerimizde pek araba takibi sahneleri yer almaz. Hele motor yarışları

TARiHi MOTOKROS SAHNESi
hiç. Bu dizideki motokros sahnesi çok uzun sürdü... Bu bir ilk oldu. Bitmedi yarış. Ne zaman ki Asiye, kenardan koşup aklı yarışmadan çok etrafta dolaşanlarda olan İlyas kaza yapınca havaya girdik.

Toygar Işıklı müzikte isteneni vermiş
Bu arada müziği yaparken de “Selvi Boylum Al Yazmalım olmayayım, ama içinde biraz da ‘selvi’ de olsun” diyen parça yapmışlar. Ee, zaten Toygar Işıklı’dan da istenen bu olmuştur. O da gerekeni yapmış. Ama şöyle oluyor; müzikler başka yerlerde dolaşırken birden “Dizimiz Al Yazmalım ona göre dinle” uyarısına geçiyor. Kendimize çekidüzen veriyoruz duyar duymaz...
Kadro iddialı. Ay Yapım, Mahinur Ergun daha ne olsun. İlk bölüm öyle geçti. İkinci bölümden itibaren bakalım Asiye ile İlyas ne kadar döktürecek. Artık iş onlara kalıyor.

Haberin Devamı

ARABESK SİT-COM

Kafa bulurken ortaya komik bir olay çıkabilir; ‘Müziklerin Efendisi’... Müslüm Gürses, Mustafa Topaloğlu, Safiye Soyman, Faik Öztürk, Ahmet Selçuk İlkan. Bu ekip için senaryoya gerek var mı? Her gün şöyle başlamadan “Sen şunu sen şunu” diyerek bir nevi ‘tuluat’ havasında oynayacaklar. Zaten kendi hallerine bırakınca olay biter. Böyle bir şey çıkarsa enteresan olabilir. Ama tutup da ‘ciddi senaryo’ filan yazılmışsa o zaman bayar.
Kanal 7’de (adres de doğru adres) bu hafta pazar akşamı başlıyor. Hani sanki biraz ‘Neredesin Firuze’ havası var gibi... Metni doğaçlama olursa iyi olur. Benden söylemesi. Ekip müsait. Tabii dublaj olmayacak bir de...

AMAN YENGE DİKKAT!

‘Bizim Yenge’ daha önce defalarca yazdığım sorunla karşı karşıya kalmak üzere; film gibi diziler. Bu kadar uzun dizide oyuncu ne yapsın. Oyna oyna bitmez. ‘Bizim Yenge’ de oyna oyna bitmez. Yaz yaz bitmez hali, tehlike işaretlerini vermeye başladı.

ZAMAN OYUNCULAR VE ÇEKİM SAYESİNDE GEÇİYOR

‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ de işte yukarıda bahsettiğim sorun nedeniyle bahtının rüzgarına kapılmış gidiyor. Yeni bölümlerde senaryodan çok “Çıkın sahaya oynayın” demişler oyunculara. Onlar da ellerinden geleni yapıyor. Bir de saha güzel, oyunları keyif veriyor. O ka-dar. ‘Ezel’de de aynısı oldu. Gerçekten yazık oluyor.
O zaman aynen Fox’un yaptığı gibi birbirinin kopyası, bu dizi sistemine uygun, her bir sahnesi bir ömür kadar uzayabilen diziler çekin. Yazık bu kadar emeğe. Ha, bir de gerek yok. Konular belli, zaten pahalı da çeksen ucuz da çeksen aynı. Senaryo zaten uğraş uğraş bir yerden sonra can çekişmeye başlıyor. İyisi mi baştan diziyi bağlayın ucuza bitsin gitsin.

Haberin Devamı

KADİR ÇÖPDEMİR ZATEN EKRANDA

Kadir Çöpdemir TRT Spor’da bir programa başladı. Bunun metni geldi. Sanki bu yıl ilk defa ekrana çıkıyor havası içinde yazılmış. Bunu okuyan medya siteleri hoop balıklama atladı; “Çöpdemir ekranda” diye yazmışlar. Ama aynı Çöpdemir geçtiğimiz hafta Habertürk’te ‘Takımdan Ayrı Düz Koşu’ diye bir programda yerini aldı. Yani Çöpdemir ‘ekrana dönmedi. Zaten ekrandaydı! Biraz takip gerekiyor.