Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tarkan Antalya’da Expo çerçevesinde bir konser verdi. Alanın seyirci kapasitesi 12 bin kişi. Bugüne kadar verilen konserler arasında ‘full’ çeken tek isim. Merak ettiğim Tarkan’ın sahnesi. Ses ve ışık sistemleri nasıl? “Şöyle diyeyim George Michael ne kullanıyorsa Tarkan’da da var.” Bu konserin yetkililerinden birinin sözleri. Düzeni Altınçizme kurmuş. Bilinmez ama bu işte uluslararası üne sahip. Bizim de çalışma keyfine ulaştığımız işini çok seven Serhan ve Serdar Altınçizme kardeşler. Ses ve ışık sistem değerinin 500 bin TL civarında olduğu belirtiliyor. Peki sahne performansı? Sahnenin boyu 120 metre. “Sahneyi dolduruyor Tarkan. Üç beş şarkıda şişenler oluyor. (isim verdi ama ayıp olur!) Hem dans etti, hem şarkı söyledi. Kedi yolu yapılmış sahne, seyirciyle daha yakın temas olsun diye. Oraya gidip gelmek öyle kolay değildir. Rahatlıkla altıdan kalktı” konserle ilgili yorum da böyleydi. Biraz da sahne arkasına gidelim.

Haberin Devamı

Ekip en iyisi

Tarkan’ın sahnede ekibi ülkenin kendi branşlarında en iyileri. Tartışmasız bu sektörün en iyi davulcularından Volkan Öktem (davul), sevgili Serhat Ersöz (Moğollar’ın da beyni) klavyelerde, Can Şengün (elektro gitar), Ayhan Günyıl (akustik gitar), Matthew Murat Erdem altyapı ve sampler. Altay Oktar ve Murat Aziret back vokal.

Her biri zaten star kıvamında. Mehmet Akatay, İsmail Darıcı, Tunç Çakır perküsyon ustaları vurmalılarda. Sahne amiri Can Besbelli. Sahne monitörlerinin mix işlerini Heights Gittens (Ali Baba), ana mix masasında Norbert Zacharias, ışık ve mültimedia işinde Erkan Kurtçepe var. Ekip tartışmasız kendi alanlarında en iyilerinden... Peki Tarkan’ın sahne arkasında durum nedir?

Grupla iç içe

Kuliste grup elemanlarıyla yanyana oluyor. Yani ‘ben büyük starım’ havası yok. Konser öncesi mutlaka muhabbet oluyor her iki kulisin ortasında. Sahneden önce streching (esneme ve gerdirme egzersizleri), ses açma vs. yapıyor kendi odasında. Benim duyduğum kulisinde bir hayli mütevazı. Kuru yemiş ve enerji içecekleri oluyor. Yine duyduğum, içki konser öncesi tüm ekibe ‘yasak’.

Haberin Devamı

Her şeyi gözden geçirir

Soundcheck’lerin (provalar) çoğuna geliyor Tarkan. Şarkı listesini kendi yapıyor ama son haline grupla karar veriyor. Işığından, LED ekranına kadar kontrol ediyor. En önemlisi de herkese mutlu olup olmadığını soruyor. Grup ve ekipten en ufak bir sorun olsa giderilene kadar beklediği söyleniyor Tarkan’ın. Değişik kaynaklarla konuştum ve toparladım. Bir starın sahne arkasına küçük bir aydınlatma yapmak istedim.