Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bugün, Türkiye, Zaman, Yeni Şafak, Yeni Akit, Star... Karşı tarafta Cumhuriyet ve daha muhalif ‘Sol’ adına Taraf var!

Nedir bu liste? TRT Haber’in sabah okuduğu gazetelerden bir demet. Sonra? Yok. Şimdi kimse tutup “Ee, denge var, işte soldan da var, sağdan da” diye laf etmesin. Hani Sözcü gazetesi, hani Aydınlık?

Kriter etkili olmak, tiraj ya da gündem yaratmaksa, bu ikisi de ‘muhalefet’ tarafında bunları yapıyor. Hani Yeni Akit için belki böyle düşünüyorlar diyerek yazıyorum! Ben her iki gazetenin de meraklısı değilim. TRT yönetimi bal gibi bu listeyi biliyor. Bu liste, ‘yukarıdan’ istekli, yönetimden alınan olurla bizlere sunuluyor.

NTV’NİN METEOROLOJİ KIYAĞI!
Buna “Kıyak” diyorum. Kime kıyak yapılıyor? İstanbullu hafta sonu tatilcilere! NTV, çarşamba 10.00 haber bülteni sonrası önce kısa bir hava durumu gezisi, sonra da borsa döviz turu yapar. Klasiktir bu. Dikkatimi çekti meteoroloji özetinde İstanbul, Ankara ve İzmir’in (bunlar tamam) beş günlük hava durumu verildi. Bu listeye bir de ilçe eklendi; Bodrum. Niye Çeşme ya da Antalya değil? Bodrum hafta sonu İstanbul’dan gelen ‘eğlence kafilesi’ni ağırlar. Eh, hava durumunun nasıl olduğunu bilmeleri, planları ona göre yapmaları gerekir!

HINCAL ULUÇ TRT YORUMCULARI KONUSUNDA HAKLI
Olimpiyatları hem TRT, hem de Eurosport’tan izliyorum. Özet şu: Bizimkilerin karşılaşmalarını izlemek için TRT, genel olarak olimpiyatları izlemek için Eurosport. Neden? Her branşın uzmanı var. Bunlar bizim eski sporcular ya da konunun uzmanı isimler.
Sadece Fransa’da radyo ve televizyonlar 22 sporcusunu yorumcu olarak kullanıyor. Yüzmenin altın ismi Laure Manaudou, TF 1 kanalının yorumcusu. Bizim TRT’de hangi flaş isim yorumcu? Hıncal Uluç haklı. Bir boks maçlarını, Orhan Ayhan’dan izliyoruz bu anlamda.

Haberin Devamı

OLİMPİYATLAR HANGİ ŞARKIYLA KAPANACAK?

The Sun gazetesinin geçen ay çıkan haberine göre Londra Olimpiyat Oyunları’nın kapanışı Oasis grubunun unutulmaz ‘Wonderwall’ şarkısıyla yapılacak. Parçayı sahnede grubun eski solisti Liam Gallagher seslendirecek. Liam’ın, kardeşi, aynı zamanda grubun eski üyesi ve parçanın bestecisi Noel Gallagher kapanışta yer almayacak. Yapılan teklifi kabul etmemiş. Grubu ‘High Flying Birds’ turnesini yarıda kesmek istemediğini söylemiş!

Haberin Devamı

REHBERiM

BİR DEVRİM VE 10 YÖNETMEN
Meksika Devrimi’nin başlangıcının yüzüncü yılında, uluslararası alanda tanınan 10 Meksikalı yönetmen, bu toplumsal hareketi kendi bakış açılarıyla anlatıyor; ‘Revolución’.
1910’da Meksika’da Başkan Porfirio Diaz, toplumsal ve siyasal bir dizi karmaşanın ardından bir halk darbesiyle devrilmiş, ülkede bir dizi reformun yapıldığı yepyeni bir dönem başlamıştı. Birbirini tamamlayan 10 kısa filmin bir araya geldiği bu yapıt, Meksika sinemasının kendi ülkesine bir saygı duruşu. (MOVIEMAX FESTİVAL / 21.30)