Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ünlü olmak, şöhreti yakalamak dedikleri budur. İşte örneği; ‘MasterChef Türkiye’ yarışmasındaki Tuğçe... Ev ahalisi, “Aaa bu Tuğçe değil mi?” dedi. Bir baktık, ‘Yasak Elma’da Yıldız’ın köşkteki çay partisine katılan ekibin içinde yer alıyor.

Hatta, “Zehra’yı çok iyi gördüm, inanılmaz güzelleşmiş, aşk yaramış belli ki” diyor. Ufak roller olur, sonra “Yetenekli” diyerek sahne sayısı artar, ardından 1-2 reklam olur, internet ortamında görülür ve ‘MasterChef Tuğçe’ olarak kartviziti bastırır.

İş yerleri konkordato ilan eder!
‘Yasak Elma’da Halit’in işe gittiği yok. Yıldız evdeki çay partisindeyken, Halit de evde... Ev ahalisi, “Kardeşim işe gitsene! Kadınların arasında ne işin var?” dedi. ‘Erkenci Kuş’taki iş yeri ne alemde? “Bu kadar sulu bir firma olur mu?” da ev ahalisinin yorumuydu. Tam ‘konkordatoluk’ kıvama gelmişler yani!

Haberin Devamı

Limon ülkesi olduğunu bilmek
Discovery Science kanalında rastladım. Türkiye’de bir meyve suyu markasının tesislerinde kamera...
Yılda 200 milyon adet limondan, 400 milyon litre limonata çıkarıyorlarmış. Sevindik ve gurur duyduk, hatta limon gibi de hissettik. Kaça limon?

Chef yarışması finali ve keşkek
‘MasterChef Türkiye’ tuttu, finali de epey izlendi. Canlı yayında yemek yaptılar. Mesela keşkek vardı. Ev ahalisi bu yemeği bilir, yörenin çünkü... Selendi’de sorduk, “Ne kadar sürede pişer?” diye... “4-5 saatten önce pişmez” dediler. Yani yemek canlı yayında yapılmadı!