Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Kurtlar Vadisi Pusu’ya, en son altı yıl önce yayınlanan bölümünde küçük bir çocuk olarak izlediğimiz ‘Pusat’ karakteri geri dönüyor. Oktay Kaynarca’nın canlandırdığı ‘Süleyman Çakır’ın oğlu ‘Pusat’, genç bir adam olarak karşımıza çıkacak. ‘Pusat’ı oyuncu Görkem Sevindik canlandıracak.” Bu haberden yola çıkarak soralım dedik başka hangi karakter diziye eklenebilir diye... Şöyle fikirler çıkmış:

POLAT’IN ÖLDÜ SANDIĞI KIZI
Serkan Karalı; “Bence Polat Alemdar’ın öldü sandığı kızı yıllar sonra büyüyüp ajan olur diziye girer” demiş. Fena fikir değil. Hatta operasyonlara beraber giderler!

ABİDİN DÖNSÜN
Mustafa Ergün ‘Kurtlar Vadisi’nin seceresini çok iyi biliyor. Şöyle bir döküm yapmış; “İlk seride baronun kızı Polat’ın kardeşi Safiye Karahanlı vardı. Kılıç’ın akrabası dizide gözükmedi. Testere’nin de akrabası yoktu. Hüsrev Ağa’nın akrabası Kirve, girdiği sezon içerisinde öldürüldü. Halo Dayı, malum ‘Pusu’da da devam etti. Konseyin diplomatı Samuel’in boşandığı karısıyla kaynatası var. Avukat Nizamettin’in kan bağı olan akrabaları dizide hiç olmadı. Kumarhanelerden sorumlu tombalacı Mehmed’in dul karısı var. Para kaynağı İplikçi Nedim’in de akrabası dizide hiç gözükmedi.
Dönebilecekler Tuncay’ın yardımcısı Abidin, Elif’in arkadaşı ve dostu Canan, Elif’in annesi Ayşe Hanım ve yukarda belirttiğim gibi Polat’ın kardeşi Safiye.”

TİLKİ ANDRE OLABİLİR Mİ?
Fuat Akal da “Abidin diziye geri dönerse Hüsnü Yalınkılıç ile muhteşem bir ikili olurlar” demiş. “Bir de Tilki Andre vardı. Ortadan kayboldu. O dönebilir. Ama Ruslar şu aralar ortalıkta pek görünmüyor” şeklinde bir yorum getirmiş.

ASLAN AKBEY’İN OĞLU DİZİYE EKLENEBİLİR
Batuhan Fatih Doğan yeni bir senaryo yazmış; “Polat Alemdar’ı yetiştiren isim olan Aslan Akbey’in bir oğlu olduğu ortaya çıksa ve dizide Polat’ın yanında mücadele etse ilgi çekmez mi?”

DUBLAJIN DÖRT YILDIZI SPARTAKÜS’TE BULUŞTU
CNBC-E’nin RTÜK cezalı dizisi (Bu artık bir yerde kartvizit oluyor!) Spartaküs belli günlerde Türkçe dublajlı geliyor ekrana. Altyazı sıkıntısı çekenler için. Peki kimler var seslendirmede? Mesela Itri Koşar. Ünlü tiyatrocu Pekcan Koşar’ın oğlu. Reklamlarda en fazla faydalanılan erkek seslerden biridir. “Burası Yapı Kredi” unutulmazlar arasındadır. Eddie Murphy’yi seslendiren demek yeterli olur sanırım. Bir başka dublaj ustası Ali Gül. ‘Çakıl Taşları’ dizisinin Neşet Hoca’sı Hakan Gerçek de bu diziye ses verenlerden. ‘Taş Devri’ndeki Wilma... Onun sesini unutmak mümkün mü? Şebnem Ünaldı bu karakteri beynimize resmen çivileyen. Spartaküs dizisinin ‘dört dublaj yıldızının’ sonuncusu... Bu keyifli ekipten bir başka Spartaküs izlemek isteyenler her cuma ve cumartesi 24.00 ve 23.00’te CNBC-E’de olabilirler.

REHBERiM
Habertürk’te ‘Müzik ve Yol’ neden bana ilginç geliyor? Endi ve Paul nasıl diyeyim hani ‘Pascal Nouma’ olayını yıllar önce çözmüş iki müzisyen. Ün ve şöhretlerini burada pekiştirmişler. Onların müzik yolculuğu ‘doğu-batı sentezi’ gibi. Bugün Adıyaman’dalar. Bir müzik cenneti. Ud sanatçısı İrfan Turan, farklı tarzıyla keman sanatçısı Gavur Hacı, Kâhtalı Hamido... Tam bir doğu batı sentezi. Bu bölüm kaçmaz yani. (HABERTÜRK / 17.10)

Haberin Devamı

ÇOK TARTIŞILAN KONUYA SAKİN BAKIŞ
Yeni yılla birlikte, Kanuni ve Hürrem Sultan’la yatıp kalkar olduk. Her kafadan bir ses. Televizyon tartışmalarında önüne gelen konuşuyor. Şöyle durup sakin sakin ne olup bittiğini anlamak için iyi bir fırsat. Taha Akyol’un ‘Eğrisi Doğrusu’ iki tarihçiyi karşı karşıya getiriyor; İlber Ortaylı ve Feridun Emecan. Eli yüzü düzgün bir tartışmaya buyrun. (CNN TÜRK/20.00)

Haberin Devamı

EVLİLİĞİN EŞİĞİNDEN ÜÇ KEZ DÖNDÜ
Gazeteci Bilal Özcan’ın Kanaltürk’te yayınlanan ‘Laf Aramızda’ programına bu hafta Doğa Rutkay konuk oluyor. Burak Kut, Mehmet Ali Alabora, geçtiğimiz yıllarda da Şahan Gökbakar’la birliktelik yaşayan Rutkay, Bilal Özcan’a, hayatı boyunca üç kez evliliğin eşiğinden döndüğünü ve evlilik fikrinin kendisini çok korkuttuğunu anlatıyor. “Magazin seviyeli de yapılabilir” lafı için uygun bir program. Bilal Özcan yıllardır bu meslekte. Onun imzasına güvenebilirsiniz. (KANALTÜRK / 15.20)