Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ekran, kuşak programlardaki yemek tarifleri bir yana, ‘gelinli kaynanalı’ ve ‘yarışmacılı, jürili’ yemekli programlardan geçilmiyor. ‘Yemekteyiz’in fenomen yarışmacıları mesela... Gelin ve kaynanalı olanları pek bir makbul ‘Zulah Topal’ın ve Fatih Ürek’in de bu formatta programları var. Yetmedi, ‘Anneler ve Gelinleri’ geldi Star TV’de... ‘Kocam Yaparsa’ var, onun da tekrarları yayınlanıyor. Koca yapıyor, eşi başında boza pişiriyor. Jürili olanı da mevcut, ‘Lezzet
Akademisi’... Şimdi FOX’ta yine jürili yemek yapma işi başlıyor ‘The Taste’...
Bir de ‘Gelin Evi’ var, orada da çeyizlerin yanı sıra masayı, pasta ve börekle donatma bölümü bulunuyor. Kısaca, ekranı yemek kokusu fena sardı. Çarşı pazar el yakıyor, ekran bizi fena bozuyor!

Anne ve Kadın
dizilerini çekecekler

Bizde ‘Anne’ ve ‘Kadın’ dizileri pek sevildi. Japon uyarlamaları oluyor. Şimdi bu iki yapımın Fransa’daki yayın haklarını, Incogtnita Television adında bir yapım şirketi almış. Yani yakında Fransız uyarlamaları geliyor. Bakalım bizdeki kadar başarılı olacaklar mı? Bu uyarlama konusunda hayli başarılı olduğumuzu söyleyelim. ‘Umutsuz Ev Kadınları’ bunun en çarpıcı örneği...

120 dakika dizi olmaz
Gülse Birsel, “120 dakika komedi olmaz” diye bir açıklamada bulunmuş. ‘Jet Sosyete’ bitiyor. Doğrudur, bu kadar süre espri yapmak mümkün değil. 120 dakika dizi yapmak anlamsız. ‘Şartlarımız bu, başaran var’ iddiasında olanlara bir “Beş yıl sonra konuşuruz” diyeyim!

‘Jet Sosyete’ özeline gelirsek, geçtiğimiz hafta ev ahalisiyle oturduk yeni bölüm öncesi tekrarı izledik. Bir baktık, diziyi sadece izliyoruz. Bir insan resmi geçidi var komik insanlar espri yapıyorlar. Bu anlaşılıyor da geriye kalan? Birsel her daim yazacak sanırım, dijital ortamda daha rahat olacak, iyi işler yapacak.