Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İzlediklerimden bir demet... ‘Camdaki Kız’ artık korseden kurtuldu. Feride, “Cezan daha bitmedi. Ruhumun azat olmasına az kaldı” dese de hikaye banyodan sonra belini mengene gibi sıkan o bildik törene gitmeyecek. “Uçkuruna düşkün bir alçak” sözü Sedat’ın annesinden bir başka yol haritası çiziyor. Hamdi karakteri Nalan’ın yeni hayatının ufuk çizgisi olacak. Entrikalar hazır ve taze, izleyiciyi bekliyor.

‘Yargı’; iddialıyız

Pınar Deniz için “Yeni bir yıldız mı doğuyor?” demiş ev ahalisi, ‘Bir Deli Rüzgarı’ dizisindeki yorumuna. ‘Yargı’da Kaan Urgancıoğlu ile birlikte fragmanda ‘uyumlu’ bir oyunculuk sinyali verdiler. Yan roller de güçlü. Sezonun iddialı yenilerinden. 

Haberin Devamı

‘Yasak Elma’ yasakları

“Kendisiyle dalga geçen dizi” diyor ev ahalisi ‘Yasak Elma’ için. Bu sene de aynı yolda devam edecek gibi. Murat Aygen ile Biran Damla Yılmaz ve Ece Dizdar katıldı. İlk izlenim katkı sağlayacakları yönünde. “Babam trafik kazasında ölmedi, evinde bomba patladı karım ile Ender kumpas kurdular” sözü Çağatay’dan. Hasan Ali yok.

En anlamlı fragman

‘Masumlar Apartmanı’nda “Gün bitti lambayı hazırla” bir Metin Altıok şiiriyle yeni sezon fragmanı. Uğraşılmış soyut keyifte sahneler üstüne Birkan Sokullu şiiri okuyor. Sivas’ta yakılan şair. TRT’de bir dizide yer alması bir başka anlamlı.

Her ülkede mevcut

‘Teşkilat’ ajit propaganda dizisi tamam ama bir şekilde dizi projesi olarak ilgi çekmeyi başardı. Fragmandaki; “Unutma devletin varlığı her şeyden önce gelir. Adı ne olursa olsun maksat devlete hizmet etmek” sözü, dünyadaki tüm ‘teşkilatlar’ için geçerlidir. Çekim kalitesi daha toparlanmış oyunculuğu daha bir oturmuş.

Korsan ve macera

İzlerken ilk intiba bu oldu. Bir macera ve korsan dizisi bizi bekliyor; ‘Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’. Bol aksiyon ve görsel şölen.

Yenisi nasıl olacak?

Hakan Gümüşoğlu karakteri damga vuracak. Yeni nesil ‘Bir Zamanlar Çukurova’ bakalım bekleneni verecek mi? ‘Downtown Abbey’ kıvamından ‘mafyatik bir havaya’ evrilme mi söz konusu acaba?

Ev ahalisi beğendi

‘Yalancı’, Salih Bademci ve Burçin Terzioğlu’nun uyarlama dizisi.Ev ahalisi; “İlginç olacak gibi. Başroller iyi” dediler.

Haberin Devamı

İlginç dizilerden

‘Evlilik Hakkında Her Şey’, bir diğer ilgi çeken dizi oldu. Ev ahalisi, “Gökçe Bahadır ve Neslihan Yeldan iyi bir uyum içinde sezonun ilginç dizilerinden biri olmaya aday” dedi.