Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Recep İvedik’in ilk filmi, ekranda en sık gösterilen yerli komedilerden... Son olarak yılbaşının ardından yayınlandı. ‘Sansürü’ her daim olan yapımlardan biridir. Bu sefer ‘bip’lemelere ilaveten, iki sahnemiz daha yoktu. Biri, kamyoncular derneği üyeliğini kazandığı yarışmadaki ‘yellenerek şişe devirme’ sahnesiydi. Diğeri ise TIR’ına kaslı erkek resimleri asan şoförün sahnesi!

Yerli komediler ve yayın ilkeleri



Daha önceki örneklerinde bu bölümleri izliyorduk. ‘Recep İvedik’ giderek kısalıyor. ‘Hababam Sınıfı Dokuz Doğurdu’da ise bizi yine bir süpriz bekliyordu. Meşhur ‘İdrardan barut çıktığı’ sahne, buzlandı. ‘İdrar’ yahu! Ev ahalisi, ‘Oflu Hoca’nın Şifresi’ni görünce, “Hem bip yapıyorlar hem de yayınlıyorlar, bu nasıl şey?” diyerek hayretlerini dile getirdi. Ekranda yerli komedi izlemek, eşittir ‘bip’, ‘buzlama’ ve ‘sahne kırpma’... Bu ‘normal’ bir hale getirildi. ‘Amaan böyle seyrettirelim’ hali... Vatandaş, kemiksiz internette izliyor zaten!

Yerli komediler ve yayın ilkeleri



‘Doğuştan solcuyum’

Haberin Devamı


Habertürk’ün programı ‘Başrol’ün konuğu Menderes Samancılar... Çocukluğundan oyunculuğa giden serüvenini anlatıyor. ÖDP’den aday olduğu zamanlar soruldu. Şimdi adı değişti, ‘Sol Parti’ oldu. Bu vesileyle solculuğun tarifini de yaptı sanatçı: “Ben doğuştan solcuyum. At arabacısının oğlu olacaksan gidip, patrondan yana tavır koyacak halin yok. Eğer solculuk buysa, doğuştan solcu doğmuşuz yani... Alnının terininin peşinden koşan, solcu olmaz da ne olur yani? Solculuk dediğiniz nedir ki? İnsanlar doğru yaşasın, emeğinin karşılığını alsın, özgür ve bağımsız bir Türkiye için yaptığınız her şey...”

‘Sigaraya zam yok’

Not almışım, haber kanalının altından geçen cümle; ‘Sigara ve alkole altı ay zam yok.’En çok zam gören iki ürün... Tersi olunca, haber olmuş!