Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Teve2’de ‘Hepsi Bugün Oldu’ programında Armağan Çağlayan, her akşam yelpazesi çok geniş kısa sohbetlerden bir demet sunuyor. Yüz okuma uzmanı Sevgi Karaca anonsu gelince ev ahalisi “Bakalım neymiş?” diye merak etti. Bu sayede hastalıklar, kişilik özellikleri ortaya çıkıyormuş. Çağlayan’ın şeker hastası olduğunu kulaktaki çizgiye bakarak (elinde küçük bir büyüteç ile) söyledi mesela. Zaten bundan muzdaripmiş kendisi, saptama doğru çıktı. Ülkenin tanınmış şahsiyetlerinin portrelerini gösterdi Çağlayan ve ‘yüzlerini okuması’nıistedi uzmanımızdan.

Haberin Devamı

Demet Hanım’ın sivri çenesi

Karaca, Demet Akalın için “Sezgi gücü yüksek, duygusal ve uyumlu bir yapıya sahip. Ama sivri çenesi uyumluluğunu engelliyor” dedi.

Kararlı Sıla

Ekranda, Sıla’nın konser sırasında çekilmiş bir fotoğrafı var. Kararlılık, azim
ve güçlü derken “Kasları bunu gösteriyor” diye ayrıntı da verdi Karaca. Kolay mı? Tek başına direndi valla tüm ‘popçu’lara.

‘Ağzından laf almak zor’

YÜZÜ OKUNAN ŞÖHRETLERiN HALi

Son olarak Halit Ergençseçilmiş. Saçlarının açılmış hali ‘tutkulu’ olarak yorumlandı. Sevgi Hanım, “Göz kapağı gözlerini kapatıyor” dedi ve şöyle yorumladı: “Ağzından laf almak kolay değil. Ketum.” Dizilerde de hani gözleriyle konuşmayı tercih ediyor diye bir gözlemim var. Magazinciler de ağzından pek laf alamıyor doğrusu!

OYUNCULAR İYİ AMA SENARİSTLER!

İpek Sönmez okurum, tartışmaya açık bir konuyu gündeme getirmiş; “Oyuncular iyi, senaryolar kötü.” Kötü derken işledikleri konu itibarıyla. “Senaristler, işlerini duygu sömürüsüyle yapmaktan vazgeçmeli. Mutluluk kitaplarında yok. Hastane ve hapishane dizi seti oldu. Kan, dövüş, işkence ve uyduruk yumruk görmek istemiyoruz.” ‘İçerde’ dizisinde bir dövüş sahnesi vardı Mestan’la Sarp arasında geçen. Hanımefendinin tarifine uygundu. Bizdeki aksiyon sahneleri amatör kokuyor. Bu arada senaristlerin de “Bizden istenen böyle senaryolar, sanki biz çok hoşlanıyoruz” serzenişlerini de duyar gibi oluyorum.

Kızı ne hale getirdiler

“Kız ALS hastası ve hamile, bir de üzerine uçurumdan yuvarladılar. ‘Paramparça’ oldu paramparça. Bu kadarı çok fazla” diye eklemiş İpek Hanım. Ev ahalisi de aynı şeyleri söyledi. Şimdi Cansu’yu iyileştirip, giydirip, şöyle makyajı da yapıp devam ederler.
Artık merak konusu olmuyor.

Haberin Devamı

KAVGA ÇIKACAĞI BELLİ

Ekrandaki çok izlenen açık oturumların katılımcıları neredeyse belli. Demirbaşlar var. Ezberledik ‘üsluplarını’. ‘Tarafsız Bölge’de kavga çıktı. Efendim tanıyoruz, biliyoruz ve izliyoruz kendilerini. Sürpriz olmadı yani!