Cadde ‘SOFRALARI BiRLiKTE KURALIM’

‘SOFRALARI BiRLiKTE KURALIM’

12.10.2013 - 20:07 | Son Güncellenme:

Üç yıldır Türkiye’yi adım adım dolaşan yemek programı “Soframız”ı yeni sezonda Yeliz Güler sunuyor. Güler, “Memleketin her köşesine gitmek istiyoruz. Her il ve ilçe bizi beklesin” diyor

‘SOFRALARI BiRLiKTE KURALIM’

Yemek programları gündüz kuşağının en rağbet gören formatları arasında... Kimi stüdyoda ünlü konuklar eşliğinde yemek yapıyor, kimi farklı illerde mutfaklara konuk olup yöresel lezzetleri ekrana taşıyor. Star’ın “Soframız” programı da üç sezondur hafta içi her gün farklı bir ilden sesleniyor izleyiciye. Program bu sezona yeni bir sunucuyla başladı. Yeliz Güler, bu program sayesinde önceden arasının pek iyi olmadığı mutfakla tanıştığını söylüyor.

Haberin Devamı

“Soframız”ı sunmaya nasıl karar verdiniz?
“Soframız” benim izlediğim ve keyif aldığım bir programdı. Teklif geldiğinde çok mutlu oldum. Farklı şehirleri görmek ve o şehirlerin kültürleriyle tanışmak çok heyecan verdi ve bir kez daha anladım ki hayalleriniz bir gün mutlaka gerçek oluyor.

Yemek konusundaki merakınız nereden geliyor?
Dürüst olmak gerekirse ben çok iyi bir aşçı olduğumu söyleyemem. Ailenin en küçük çocuğu olduğum için iş başa çok düşmedi. Ama hayatıma kızım (Badem) girdikten sonra daha çok yemek yapmaya başladım. “Soframız” programı da adeta bana bir yemek okulu oldu.

Küçükken de mutfağa , yemek yapmaya ilginiz var mıydı?
Çok meraklı olduğum söylenemez. Daha çok yemek yemekle ilgileniyordum. Mahalle kültürüyle büyüyen son jenerasyondan olduğum için sokakta oynamak daha keyifliydi benim için. Soframız beni yemek dünyasıyla tanıştırdı.

Haberin Devamı

Sizin programınızı ekrandaki diğer yemek formatlarından farklı kılan şeyler neler?
Bizim programımızı diğer yemek programlarından farklı kılan tek şeyin doğallık olduğunu söyleyebilirim. Doğallıktan yanayız, bir ile gittiğimizde o ilin yöresel hiçbir doğallığına dokunmadan olduğu gibi vermeye, ekran başındaki izleyicilere yansıtmaya çalışıyoruz. Evlerine misafir olduğumuz hanımların da yaptıkları yöresel yemeklerle bu doğallık çok güzel pekişiyor. “Soframız” üç yıldır devam ediyor ve neredeyse 500’üncü bölüme ulaştı. Bu tarz gezi ve yöresel yemek programlarının da ilki diyebilirim.

Gurbetten gelen çocuklar gibi karşılanıyoruz

Program dolayısıyla birçok şehri gezdiniz. Hangi yörenin yemeklerini daha çok beğendiniz?
Öyle zengin bir kültüre sahibiz ki her gittiğim yerde farklı farklı şeylerden etkileniyorum. Çünkü bu yemekleri en iyi yapan hanımların evine gidiyoruz. Ve bizi gurbetten gelen çocukları, kardeşleri, arkadaşları gibi karşılıyorlar. O yüzden beğenmemek mümkün değil.

Sırada hangi iller var? Programın akışı bu şekilde mi devam edecek?
Memleketimizin her köşesine gitmek istiyoruz. Her il ve ilçe bizi beklesin soframızı beraber kuralım.

Haberin Devamı

Aslına bakarsak siz de bir ev kadını ve annesiniz. Evde en çok hangi yörelerin yemeklerini yaparsınız?
Ankaralıyım o yüzden İç Anadolu’nun yemek kültürüyle büyüdüm. Klasik Türk mutfağı yemeklerinin hepsini evde yaparım. Ama kızım için yaptığım her yemek ayrıdır. Ona kendi gibi minik tencerelerinde sağlıklı yemekler yaparım.


Sizin sık yaptığınız ve pratik, kendinize özel bir tarifiniz var mıdır?
Her çeşit krep ve artık bana özel olmuş bir yemek olan patlıcanlı makarna benim tariflerim oldu diyebilirim. Salça, sarımsak, biber ve mısırı kavuruyorum. Hemen yanındaki tavada patlıcanları kızartıyorum. Sonra makarnayla harika bir buluşma...