Cadde ‘Şöhret yönetilmeli'

‘Şöhret yönetilmeli'

19.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şöhreti zamanı gelince vedalaşılacak sempatik bir misafir gibi değerlendiren Emrah Erdoğan, “Bu meslekte yıllar içinde öğrendiğim şey, şöhret sizi değil, siz onu yönetmelisiniz oldu” dedi

‘Şöhret yönetilmeli

10 yıl aradan sonra ‘Aşk ve Mavi’ dizisiyle ekrana dönüş yapan Emrah Erdoğan’la yeni dizisini ve kariyerindeki dönüm noktalarını konuştuk.

Haberin Devamı

‘Aşk ve Mavi’ ile sevenlerinizle buluştunuz. Sizi bu projeyle buluşturan en büyük etken neydi?

Oyunculuk adına çok prestijli bir buluşma. Mesleğinize profesyonelce bakış açınızın olması çok önemli. Doğru ve güzel projeler için uzun ön hazırlık dönemleri geçirmeniz gerekiyor. Yoksa bilinçli bir 10 yıllık ara değildi. Bir projeyi sadece yapmış olmak için değil, daha iyi bir çalışmanın içinde olmak için değerlendirdim. Çok inanıp güvendiğim bir yapım şirketi NTC Medya ve sahibi Mehmet Yiğit Alp’le bir araya geldik.

‘Şöhret yönetilmeli

Reyting’lerde dizi birinci oluyor. Başarının sırrı nedir?

Bu, her yıl proje yapmak yerine, özel ve inandığınız bir işte yer almanın ne kadar doğru olduğunun çok önemli bir göstergesi... En önemlisi bu işin bir ekip işi olduğunun farkında olmanız. Senkronizasyon, uyum ne kadar iyiyse, proje o kadar iyi olur ve ortaya harika bir iş çıkar. Halk tarafından beğenilmesini ise çok değerli bir ödül olarak değerlendiriyorum

Haberin Devamı

Çekimler uzun saatler sürüyor. Bu tempoya nasıl ayak uyduruyorsunuz?

Profesyonel ve disiplinli olduğunuz zaman problem olmuyor. İşinizi aşkla yaptığınızda her şey bambaşka oluyor. Mesleğimi çok seviyorum, tabii ki aynı zamanda beslenmeme ve uyku düzenime çok dikkat ediyorum. İşin özü düzenli bir özel hayatım var.

‘Şöhret yönetilmeli

Çekimlerin Kapadokya’da başlamasıyla birlikte, çevre illerden özellikle sizi görmek için turlar düzenleniyor. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Projemizin ne kadar izlendiğinin en belirgin göstergelerinden biri de budur. Dizinin bölge turizmi ve ekonomisine katkısının olduğunu, buradaki esnaftan duymak bizi ayrıca çok mutlu ediyor.

Albümleriniz satış rekorları kırdı. Dizileriniz fenomen oldu. Bu süreçte nelerden beslendiniz?

Şöhret sizi yönetirse durum farklı olur, siz onu yönetirseniz bambaşka olur. Aslında şöhreti çok sempatik bir misafir gibi değerlendiriyorum. Zamanı gelince vedalaşabileceğim biri. Ayrıca onun demesini beklemeden ben ona hoşçakal diyeceğim.

Bu meslekte yıllar içinde öğrendiğim şey; şöhret sizi değil siz onu yönetmelisiniz.

‘Kariyerim iyi projelerle taçlandı’

Haberin Devamı

Arap dünyasına kadar uzanan büyük bir hayran kitleniz var. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Hayran yerine, gönül dostlarım demeyi yeğliyorum. Evet, dünyanın dört bir yanından gönül dostlarımız mevcut. Sağ olsunlar benim her zaman yanımda oldular. Beğenilerini güzel mesajlarıyla bana ulaştırıyorlar. Gönlümde yerleri her zaman çok özel.

33 yıldır dizi ve müzik dünyasındasınız. “Yoruldum, ara vereyim” dediğiniz dönemler oldu mu?

Yoruldum tabii ki. İlk başladığım zamanlar kendi kararlarımı uygulayamadığım ve yönetemediğim bir dönemdi. Sonra kararlarımı kendim vermeye başladım. Mesleğimde hep en iyisini yapmak için mücadele ettim ve kariyerim de çok iyi projelerle taçlandı.