Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mitolojik aşklar konseptiyle hazırlanan Evlilik Dünyası Fuarı, kapılarını açtı. 60 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda defileler ve şovlar da yer alıyor

Hera ile Zeus nikah tazeleyeceklermiş. Düğüne de hepimiz davetliyiz. Şaka bir yana bu yıl Evlilik Dünyası Fuarı’ndan feyz alarak yapılacak düğünlerde mitolojik bir hava olacak. Çünkü Patika Fuarcılık’ın 11’incisini düzenlediği Evlilik Fuarı, bu yıl ‘mitolojik aşklar’ konseptiyle hazırlandı. Markanın sahibi Didem Cılga şöyle diyor: “Evlilik Dünyası Fuarı öncesinde her yıl ünlü bir isimle özel çekimler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Bennu Gerede’yle Arkeoloji Müzesi’nde keyifli geçen bir çekim yaptık. Konsepte ‘Mitolojik Aşklar’ ismini verdik. Çünkü her şeyin çok hızlı tüketildiği çağımızda aşklar da maalesef hızlı yaşanıp çabucak unutuluyor. Mitolojideki aşklara vurgu yaparken amacımız, aşkın yüceltildiği o dönemleri yeniden hatırlatmak. Mitolojide sonsuz aşktan ve sabırdan bahsedilir. Evlenecek çiftler için hazırladığımız fuarda bu konuya bir kez daha vurgu yapmak istedik.”

Haberin Devamı

OLiMPOS’TA DÜĞÜN VAR
Fotoğraflar sergilenecek
Kreatif direktörlüğünü Emir Koç’un üstlendiği çekimlerde dünyaca ünlü manken Masha Rudenko objektif karşısına geçmiş. Rudenko, tasarımlarıyla son dönemde dikkat çeken Atıl Kutoğlu, Ezra-Tuba Çetin, Çiğdem Akın, Banu Güven, Nej ve Zeliha Kaçar’ın tasarladığı gelinliklerle tarihi doku içerisinde birbirinden özel pozlar vermiş.
Tüm bu çekimler ve aynı zamanda ‘Şehir Gelinleri’ olarak adlandırılan, Tarlabaşı’nda yapılan ‘Kentsel Dönüşüm’ temalı, yine Bennu Gerede’nin çektiği fotoğraflar da fuardaki özel bir alanda sergilenecek.
Evlilik Dünyası Fuarı’nı ziyaret edenler aynı zamanda bir kültür-sanat etkinliği de yapmış olacaklar kısaca. Bu arada mitolojiden esintiler taşıyan fuarda Eros’un oklarından birine de hedef olurlarsa bir taşla üç kuş vurabilirler...

8 MiLYAR DOLARLIK SEKTÖR

Türkiye’de her yıl ortalama 500 bin çiftin evlendiğini biliyor muydunuz? Kriz zamanlarında bile bu sayıda kaydadeğer bir azalma gözlenmiyor. Belki düğünler daha sade yapılıyor, kimi çiftler nikahı yeterli buluyor ama “Bu sene kriz var, seneye evlenelim” diyenlere pek rastlanmıyor.
Bu durum da evliliğin her yıl büyüyen hacmiyle önemli bir sektör olmasını sağlıyor. Örneğin birkaç yıl önce iki elin parmaklarını geçmeyen düğün organizasyon şirketlerinin sayısı bugün 1500’ü bulmuş. Gelinlikten pastaya, ayakkabıdan nikah şekerine kadar tam 22 iş kolu, evlilik sektörü içinde yer alıyor. Evliliklerin yarattığı iş hacmi 8 milyar doları aşıyor.
Bugün her düğüne minimum 10 bin TL bütçe ayrılıyor. Ev hazırlığa da buna dahil edildiğinde bir çiftin evlenmesi, en az 30 bin TL’ye mal oluyor. Bu yıl gerçekleşecek düğün sayısında yüzde 15 oranında bir artış bekleniyor olması mobilya, beyaz eşya ve kuyumculuk sektörlerinin de dikkatlerini evlilik pazarına çekiyor.

Haberin Devamı

Özlem süer’den özel defİle

Evlilik Dünyası Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi salonlarını da bünyesine katarak alanını 25 bin metrekareye çıkardı. 300’den fazla firmayı 60 bin çiftle buluşturmayı hedefleyen fuar, sektördeki gelişmeleri ve yeni trendleri ziyaretçileriyle paylaşacak. Dün başlayan fuarı, bugün ve yarın da gezebilirsiniz. www.evlilikfuari.com ve www.evlilik.com.tr adreslerinden online davetiye temin edilebiliyor.
Dans gösterileri, defileler, müzik dinletileri, çekilişler ve ünlü sanatçıların katılımıyla daha da renklenen fuar, yine birçok sürprize de ev sahipliği yapacak. Açılış defilesini Zeynep Tunuslu’nun Chione markası için tasarladığı gelinliklerle yaptığı fuarda bugün Levon Kordonciyan smokin defilesi ve akşam da Özlem Süer gala defilesi ziyaretçilerle buluşacak. Özlem Süer, SS13-La Belle Epoque/Beautiful Era gala defilesiyle yeni koleksiyonunu ilk kez fuarda deneysel bir defile performansıyla sergileyecek. Yarınsa Fashionist Catwalk Show beğeniye sunulacak.