Cadde SPERMLERiNiZE SAHiP ÇIKIN!

SPERMLERiNiZE SAHiP ÇIKIN!

31.03.2010 - 00:04 | Son Güncellenme:

Günümüzde her beş çiftten biri, kısırlıkla boğuşuyor. Çevre kirliliği ve kimsayal maddelerin tetiklediği kısırlığa karşı en güçlü kozlardan biri bitkiler!

SPERMLERiNiZE SAHiP ÇIKIN

1990’ların başında, gazeteler erkeklerin sperm sayısının 60 yılda yüzde 40 oranında düştüğünden bahsediyordu. Hatta Esquire dergisi, “İş sperm konusuna gelirse, büyükbabanın yarısı kadar erkek sayılırsın” başlığını atmıştı. Daha sonra, her şeyin yolunda gittiğini, normal bir boşalmanın 60 yıl önce olduğu gibi 100 milyon sperm taşıdığını gösteren araştırma raporları yayınlandı. Fakat, bir yandan da araştırmalar devam etti. Sonunda, böcek ilaçları ve kirliliğe uzun bir süre maruz kalan erkeklerde, sperm sayısının düşmesi gibi birtakım etkiler görülmeye başlandı.

Haberin Devamı

‘Kısır dünya’ya doğru!
Bu araştırmalardan biri, Dr. James Duke’ün ‘Yeşil Eczane’ adlı kitabında, şöyle anlatılıyor: “1988’de Florida Opopka gölüne büyük oranda östrojenik böcek ilacı sızıntısı olmuştu. Sonuçta, erkek timsahlarda anormal derecede küçük penisler, üreme yeteneğinde zayıflama ve dişilerdekine eşit hormon seviyeleri gözlemlendi. Yıllarca östrojenik DDT maddesine maruz kalan Florida panterlerinde de alışılmadık sperm anomalileri görülmüştür. Sayıları her gün artan bilim insanları, bu nedenle kimyasalların kontrol altına alınması çağrısı yapıyor.”

KISIRLIKLA SAVAŞAN BİTKİLER
KarnAbahar (Brassica oleracea):
B6 vitamini içeren tüm besinler, kısırlığa karşı kullanılabilir. Bu vitaminin en çok bulunduğu kaynaklar karnabahar, su teresi, ıspanak, muz, bamya, soğan, brokoli, kabak, kara lahana, yer lahanası, Brüksel lahanası, bezelye ve turptur.

Haberin Devamı

Ginseng (Panax ginseng):
Herbalist Kathi Keville, fiziksel yapılarını güçlendirmek için ginseng ve cüce palmiye kullanmaya başlayan erkeklerle ilgili bir hikaye anlatır. Bu adamların eşleri bir süre sonra hamile kalırmış. Bu hikayeden etkilendiğimi söyleyemesem de ginseng’in Asya’da yüzyıllardır erkeklerde cinsel gücü artıran ve yaşam süresini uzatan bir ilaç olarak kullanıldığını biliyorum.

Guava (Psidium):
Sperm anomalililerinden kaynaklanan kısırlığın tedavisinde, C vitamini desteğinin en az bazı doğurganlık artırıcı ilaçlar kadar etkili olduğu kanıtlandı. Dr. Melvyn Werbach, günde 1000 mg C vitamini alınmasını öneriyor. C vitamini zengini diğer kaynaklar arasında karpuz, kuşburnu, acı ve dolmalık kırmızıbiber ile su teresini sayabiliriz.

Ispanak (Spinacia oleracea):
Bazı araştırmalar, çinko eksikliğinin erkeklerde üretkenliği ve sperm kalitesini düşürebildiğini göstermiştir. Çinko bakımından zengin kaynaklar arasında ıspanak, maydanoz, Brüksel lahanası, salatalık, taze fasulye, hindiba, börülce, kuru erik ve kuşkonmazı sayabiliriz. Bu bitkilerden bulabildiklerinizi büyük bir tencerede kaynatırsanız, çinko bakımından zengin bir çorba elde edersiniz.

Haberin Devamı

Ayçiçeği (Helianthus annuus):
Doğal şifacılar, sperm sayısı düşük erkeklere genellikle ‘arginin’ takviyesi önerir. Günde 4 gram arginin almak için 50 gram ayçiçeği yeterlidir. Besinler arasında kuru ağırlığının yüzde 8.2’si arginin olan ayçiçeği başta gelir. Bu hayati besini yüksek oranlarda içeren diğer bitkiler de sırasıyla keçi boynuzu, ak ceviz, acı bakla, yer fıstığı, susam, soya fasulyesi, su teresi, çemen, hardal, badem, Brezilya kestanesi, Frenk soğanı, bakla ve mercimektir.

Yulaf (Avena sativa):
Çok eskiden beri erkekler için seksüel doping olarak kabul edilir. Erkeklerde üretkenliği artırdığı da iddia edilir. Marketlerdeki yulaf ezmelerinden ucuz bir şekilde temin edebilir; daha pahalı olan yulaf özütlerini de doğal gıda ve şifalı bitki dükkanlarından bulabilirsiniz.

BU FORMÜLLER İÇİN UZMAN YARDIMI ALIN
ERKEKLERE ÖZEL: En önemli formüllerden biri 4’er gr cangzhu, astragalus ve ginseng, 3 gr Japon melekotu, 2’şer gr hünnap ve Japonya’ya özgü bir narenciye türü olan unshiu kabuğu, 1.5 gr Çin meyan kökü, 1 gr siyah koho ve yarım gram zencefilden oluşuyor. Bu formülün üç ayda spermlerin sayısını ve hareketliliğini önemli ölçüde artırdığı belirlendi.

Haberin Devamı

KADINLARA ÖZEL: Herbalist Deb Soule, kadınlar için birkaç formül sunuyor. En çok önerdiği formül şu: Her birinden 2’şer yemek kaşığı hayıt meyvesi, false unicorn ve Çin melekotu ile 1 çay kaşığı kutsal diken otunu, 1 litre kaynar suda 15 dakika demlenmeye bırakın. Soule, bu çayı haftada 4-5 gün, günde 3-4 bardak içmenizi tavsiye ediyor.

YARIN: YUMURTALIK İLTİHABINA KARŞI BİTKİLER