Suat Kavukluoğlu

Suat Kavukluoğlu

suat.kavukluoglu@ntv.com.tr

Tüm Yazıları

Deniz Seki’nin özlemle hatırladığım şarkısında dediği gibi “Bu şehre sohbahar geldi.” Müzik dünyamızda da güzel haberlerle üzücü gelişmeleri bir arada yaşıyoruz. Bir yandan yeni sezona buruk ‘Merhaba’ diyen kışlık mekanlarımız, bir yandan yaşadığımız zor günler nedeniyle iptal edilen konserler ve etkinlikler...

Mesela CRR, ekim ayında yapılacak bütün etkinliklerin terör olayları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Heyecanla beklediğim Marianne Faithfull’la beraber Monica Molina, Esperanza Spalding gibi efsaneleri yeniden izlemek şimdilik başka bahara kaldı. Aynı gerekçeyle bu hafta Kıbrıs’taki bütün otel ve casinolar da bayram konserlerini iptal ettiklerini açıkladı. Cengiz Semercioğlu bu ortak iptal nedeninin genel tasarruf tedbiri olabileceğini, Esin Övet de Kıbrıs’ın eski şaşalı günlerinin geride kaldığını yazdı. Popüler sanatçılarımız için ciddi bir ek gelir kaynağıydı Kıbrıs. Bu iptaller kalıcı olmaz diyor, konuyla ilgili detaylı araştırmayı Kıbrıs temsilcimiz Sefa Karahasan’a bırakıyorum.

Haberin Devamı

Haklı hassasiyet

Birçok müzisyen yaşadığımız zor günlerle ilgili hassasiyetlerini sosyal medyadan paylaşmaya devam ederken, bir yandan da müziğin sadece eğlence olmadığını; bu konser iptallerinin kendileriyle birlikte geçimini bu işten kazanan arka plandaki birçok insanın hayatını zorlaştırmaya başladığını anlatmaya çalışıyor. Konuya bir de bu açıdan bakmamız gerekiyor.

Yeni sezon başlıyor

Her şeye rağmen devam eden etkinlikler, kış sezonunu açan mekanlar nefes almamızı bir nebze de olsa kolaylaştırıyor. BKM’nin Şebnem Ferah, Ziynet Sali ve Sıla konserleriyle Harbiye Açıkhava sezonunu bu hafta kapatıyoruz. Tarkan da ertelediği dört konserini 3 Ekim’de tamamlayınca müzik tamamen kışlıklara devredilmiş olacak.

Bu sezonun en merak edileni Babylon Bomonti ile Türkçe pop ve rock müzisyenleri için İstanbul’un sayılı kışlık vahalarından Jolly Joker, geçen hafta müzikseverlere ‘Merhaba’ dedi. Babylon Bomonti’yi henüz göremedim ama her şeyi incelikle yapan bu ekibin Bomonti’ye yeni bir soluk getireceğine inancım tam.

Haberin Devamı

Cenk Kırmacı’nın Asmalı’daki Slope’sini, heyecanlı hazırlıkların olduğunu bildiğim Hard Rock Cafe İstanbul’da yeni sezonu, Maslak’ta açılan yeni Türkçe vahamız ‘Hovarda’ ile Harbiye’deki ‘Hero’yu da merak ediyorum. En kısa zamanda teftişlerimi yapıp sizinle paylaşacağım.

Umarım keyifli ve huzurlu yarınlarda müzik dolu günleri, geceleri beraber paylaşmaya devam ederiz.

MARSİLYA’DA TARKAN SOKAĞI


MÜZİK DÜNYASINDA SONBAHAR
Geçtiğimiz hafta bir grup gazeteci arkadaşımla Fransa’nın güneyindeki meşhur Provence bölgesini ziyarete gittik. Marsilya’ya dair Tarkan notumu hemen paylaşmak istiyorum.
Hatırlayacaksınız 1998’de Tarkan, Avrupa’ya açıldığı ‘Şımarık’ klibini Marsilya’da çekmişti.
Fransız kadınlarının Tarkan’ın peşinde koştuğu o klibe ev sahipliği yapan tarihi sokaklar, şehirde ilk ziyaret ettiğimiz yerlerden oldu.
2013’te Avrupa’nın Kültür Başkenti seçildikten sonra hızla çehresi değişen ve güzelleşen Marsilya’da bu olumlu havadan Tarkan’ın klip çektiği sokaklar da yavaş yavaş payına düşeni almaya başlamış.
Sanatçıların ve galeri sahiplerinin gözdesi olmaya başlayan bu bölge yakın gelecekte şehrin en bohem noktalarından olacak gibi görünüyor.